19. listopadu 2017 • 14:44

Sáblíková poprvé v sezoně na stupních vítězů. V Norsku dojela třetí

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poprvé mezi vítězi. Česká rychlobruslařka Martina Sáblíková dokázala na Světovém poháru v norském Stavangeru dojet v závodě na 5000 metrů na třetím místě a prvně se dostat mezi tři nejlepší. Trojnásobná olympijská vítězka, kterou stále trápí problémy se zády a v minulých dnech měla i virózu, nestačila na vítěznou Němku Claudii Pechsteinovou a Ivanii Blondinovou z Kanady.




Třicetiletá česká reprezentantka se v Norsku představila pouze na nejdelší ženské trati, které už řadu let kraluje. Stále totiž není stoprocentně zdravotně v pořádku. Ve čtvrté rozjížďce musela reagovat na výkon pětačtyřicetileté Pechsteinové, která před ní zajela nejlepší čas sezony 6:56,60.

Sáblíková za svým vzorem od začátku ztrácela, nakonec ji od prvního místa dělilo 3,35 sekundy. Hned v další rozjížďce svěřenkyni trenéra Petra Nováka porazila i Blondinová, nikdo další se však pod hranici sedmi minut nedostal.

Třetí místo by mělo Sáblíkové garantovat start na této trati na únorových olympijských hrách v jihokorejském Pchjongčchangu, kde bude na pětce obhajovat zlato z Vancouveru a Soči.

V průběžném pořadí SP na dlouhých tratích se Sáblíková, která byla před týdnem v Heerenveenu až sedmá v závodu na 3000 metrů, posunula na páté místo.

Výsledky závodů Světového poháru v rychlobruslení ve Stavangeru

Závody Světového poháru v rychlobruslení ve Stavangeru

Ženy

5000 m: 1. Pechsteinová (Něm.) 6:56,60, 2. Blondinová (Kan.) 6:57,34, 3. Sáblíková (ČR) 6:59,95.

Průběžný stav SP: 1. Blondinová 150, 2. De Jongová (Niz.) 135, 3. Pechsteinová 125, ...5. Sáblíková 110, 27. Zdráhalová (ČR) 4.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud