8. února 2020 • 22:29

Nejlepší čas v sezoně tentokrát nestačil. Sáblíková na 1500 metrů těsně za TOP 10

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rychlobruslařka Martina Sáblíková obsadila na Světovém poháru v Calgary jedenácté místo v závodě na 1500 metrů. Dvaatřicetiletá česká reprezentantka, která v Kanadě v pátek ovládla tříkilometrovou trať, dnes zajela čas 1:54,510. Nikola Zdráhalová byla čtrnáctá. Z vítězství se v novém rekordu oválu radovala Miho Takagiová z Japonska.



Sáblíková avizovala, že není jisté, zda se na start postaví, nakonec se ale rozhodla závodit. Hned ve druhé rozjížďce podle očekávání zajela svůj nejlepší čas v sezoně, na nejrychlejší ale nestačila. Stejně jako později Zdráhalová s výkonem 1:55,279. Na nejrychlejší Takagiovou Sáblíková ztratila více než čtyři sekundy.

Zdráhalová se představila i v závodě na 500 metrů a při své premiéře v divizi A skončila s časem 39,029 poslední. Vyhrála Japonka Nao Kodairaová, která si upevnila vedení v SP.

Seriál Světového poháru vyvrcholí březnovým finále v Heerenveenu. Příští týden čeká rychlobruslaře a rychlobruslařky mistrovství světa na jednotlivých tratích v Salt Lake City.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud