23. března 2021 • 20:40

Nová česká šampionka snowboardcrossu ujela světu. Objevila ji Samková!

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český snowboardcross má naději na skvělou budoucnost. Na mistrovství světa juniorů v Krasnojarsku získala zlatou medaili osmnáctiletá Sára Strnadová, produkt dětských kempů, které tým v čele s olympijskou šampionkou Evou Samkovou pořádá. „Doufám, že jednou budou společně bojovat o medaile,“ říká reprezentační šéftrenér Marek Jelínek.



Na tři tituly juniorské světové šampionky Evy Samkové teď navázala další dívka s velkými nadějemi. Sára Strnadová vyhrála v Krasnojarsku kvalifikaci, a tak do vyřazovacích bojů nastupovala jako nejvýše nasazená. Suverénním způsobem prošla až do velkého finále, kde se po startu přetahovala o pozici, v polovině trati ale využila dobře namazaného prkna, ujela do vedení a svým pronásledovatelkám se postupně vzdalovala.

„Povedl se mi skvělý výsledek, jsem z toho nadšená. Pořád tomu ještě nemůžu uvěřit. V cíli, když jsem dojela, tak jsem opravdu myslela, že se mi to jenom zdá. Kdyby mě tak nepálily nohy, tak bych ani nevěřila, že to není sen,“ radovala se Strnadová. „Celkově to byl super závod, ze všech jízd jsem postupovala z prvního místa, což mi vždycky dodalo sebevědomí.“

Strnadová zlatem korunovala úspěšnou sezonu, v níž si připsala dvoje stupně vítězů v Evropském poháru a celkově skončila na čtvrté příčce.

Teprve 18letá Sára Strnadová je velkou nadějí českého Snowboardcorssu
Teprve 18letá Sára Strnadová je velkou nadějí českého Snowboardcorssu

„Sára se v létě vracela po zranění, začátek sezony byl lehce nervózní, chvilku trvalo, než opět získala jistotu na prkně, občas pro ni bylo náročné. O to víc si teď všichni ceníme toho, že to takhle zvládla,“ řekl trenér Petr Knapp. „Každým dalším závodem v sezoně se Sára zlepšovala, skončila čtvrtá v celkovém hodnocení Evropského poháru, už to byl velký úspěch. Přitom nebýt chybiček, mohlo to být ještě lepší. Jsem strašně rád, že zrovna tady jí to vyšlo dokonale. Celý den byla stoprocentně koncentrovaná, ponaučila se z předchozích chyb a dokonale to tady prodala.“

Strnadová je produktem dětských tréninkových kempů, na kterých dlouhodobě pracují členové reprezentačního týmu v čele s reprezentačním šéftrenérem Markem Jelínkem a šampionkou Samkovou.

„Sára je výsledkem našich kempů, právě tam se s námi potkala a zamilovala si snowboard,“ říká Jelínek. „Její dnešní medaile ukazuje, že systém od kempů přes přípravu funguje, že český snowboardcross má budoucnost. Sára není následnice Evky, ale její parťačka z týmu. Potkávají se v přípravě. Mají odlišné osobnosti, Sářin styl je trochu jiný, doufám ale, že se jednou do budoucna potkají na olympiádě a budou společně bojovat o medaile.“ Už ve středu bude Strnadová na startu týmového závodu spolu s reprezentačním parťákem Brunem Tatarkem.

„V něm bychom chtěli taky uspět. A uvidíme, třeba to cinkne znovu,“ těší se zlatá medailistka.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud