4. února 2024 • 10:58

Adamczyková poprvé chyběla na stupních, ale ovládla malé finále

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Snowboardcrossařka Eva Adamczyková skončila pátá v závodě Světového poháru v gruzínském Gudauri. Po dvou medailových úspěších poprvé v sezoně nepostoupila do velkého finále, ale pak byla nejrychlejší v tom malém. Zvítězila Britka Charlotte Bankesová.



Dvojnásobná mistryně světa Adamczyková vyhrála čtvrtfinálovou jízdu. Se štěstím se vyhnula karambolu, když těsně za ní spadly Francouzka Manon Petit Lenoirová a Švýcarka Sina Sigenthalerová, a pak předjela Leu Castovou z Francie.

Těsný souboj v semifinále už jí postup nepřinesl. Cílem projela třetí za vedoucí ženou Světového poháru Francouzkou Chloé Trespeuchovou a Australankou Belle Brockhoffovou. Olympijská vítězka ze Soči tak nemohla navázat na triumf ze Svatého Mořice a druhou příčku ze sobotního závodu v Gudauri. Pak ale stylem start-cíl ovládla malé finále a díky pátému místu se posunula na čtvrtou příčku v průběžném hodnocení seriálu, do kterého se zapojila později.

Ve finále to dlouho vypadalo na vítězství Trespeuchové, ale ze zadní pozice zaútočila mistryně světa z roku 2021 Bankesová, která poprvé v této sezoně vyhrála individuální závod. Druhá dojela Trespeuchová, třetí byla Brockhoffová.

Mužům stejně jako v sobotu kraloval Kanaďan Eliot Grondin, jenž ovládl čtvrtý z pěti závodů v této sezoně. Za ním dojeli Australan Cameron Bolton a Ital Omar Visintin. Všichni tři čeští reprezentanti Kryštof Choura, Jan Kubičík a Radek Houser vypadli ve vyřazovacím předkole, které tentokrát nahradilo standardní kvalifikaci.

Světový pohár ve snowboardcrossu bude pokračovat od 1. do 3. března ve španělské Sierra Nevadě.

SP ve snowboardcrossu v Gudauri (Gruzie):

Muži: 1. Grondin (Kan.), 2. Bolton (Austr.), 3. Visintin (It.), ....35. Choura, 45. Kubičík, 46. Houser (všichni ČR)

Průběžné pořadí SP (po 5 z 12 závodů): 1. Grondin 460, 2. Hämmerle (Rak.) 272, 3. Bolton 237, ...15. Choura 86, 40. Kubičík 16, 45. Houser 12.

Ženy: 1. Bankesová (Brit.), 2. Trespeuchová (Fr.), 3. Brockhoffová (Austr.), ...5. Adamczyková (ČR).

Průběžné pořadí SP (po 5 z 12 závodů): 1. Trespeuchová 380, 2. Moioliová (It.) 275, 3. Brockhoffová 255, 4. Adamczyková 225.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud