22. února 2013 • 10:46

SP ve skikrosu po sedmi letech v Čechách. A Kraus chce vyhrát

Autor: ivp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do Harrachova zamířila špička světového skikrosu. O víkendu se zde totiž po sedmi letech uskuteční Světový pohár, v němž se vedle zahraničních hvězd představí i česká ikona a dvojnásobný mistr světa Tomáš Kraus. „Platí, že tu chci vyhrát,“ říká odhodlaně. Má to být i jeho domácí rozlučka, neboť se prý chystá po OH v Soči ukončit kariéru.



Minulý týden zajel na SP v Soči pro své nejhorší umístění v kariéře – 54. místo. Kvůli experimentu se staršími lyžemi a odlišnou skluznicí. Tento víkend skikrosař Tomáš Kraus riskovat nebude.

Při SP v Harrachově bude chtít před domácím publikem vyhrát.

„Z předchozího výsledku nadšený nejsem, ale jako rozčarování to brát nemohu. To už potkalo každého, kdo letos jezdí skvěle. Snad nebudu jediný, který se po tom nedokáže vrátit zpět,“ říká ikona českého skikrosu.

Už se stal dvakrát mistrem světa a v letošní sezoně bojuje v osmatřiceti letech stále se špičkou. V průběžném pořadí SP mu patří třetí místo. „A platí, že v Harrachově chci vyhrát,“ tvrdí.

VIDEO: Kraus zve na SP v Harrachově.

„Bude to jiné než ostatní závody. Harrachov je pokračování sezony a jeden ze dvou mých vrcholů. Hned po mistrovství světa v Norsku. Tím, že je to v Čechách, je to pro mě příjemné,“ doplňuje.

Organizátoři navíc chystají Krausovo vystoupení jako rozlučku. Skikrosař totiž chce příští rok po olympiádě v Soči ukončit svou kariéru. Domácí závod mu tak trochu může olympiádu simulovat. Alespoň, co se režimu týče.

„Olympiáda také odtahuje od závodu jako takového, takže to bude podobné. Trochu se toho bojím, nebude to jednoduché, ale je dobré hledat novou výzvu. Příležitost ukázat se v Čechách není moc často a je to skvělá šance,“ dodal.

Program SP ve skikrosu (23. – 24. 2. – Harrachov)

Sobota – 23. 2. 2013

10.30 – 11.00

Kvalifikace ženy

12,45 – 13,45

Kvalifikace muži

Neděle – 24. 2. 2013

14,00

Muži – 32 kvalifikovaných jezdců

14,20

Čtvrtfinále ženy

14,35

Čtvrtfinále muži

14,45

Semifinále ženy

14,55

Semifinále muži

15,00

Finále ženy

15,10

Finále muži

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud