Ondřej Němec
19. března 2016 • 19:03

Pančochová zlomila prokletí Snowjamu, ve Špindlu postoupil i Kříž

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

České zastoupení na Světovém poháru ve snowboardingu ve Špindlerově Mlýně slaví úspěch. Sobotními kvalifikacemi se do nedělního pokračování dostali Šárka Pančochová a Dušan Kříž. Zvláště pro slavnou závodnici je zdařilý postup, s ohledem na předešlé ročníky Snowjamu, velikou satisfakcí.



Minulý rok Šárka Pančochová neskrývala nad svým výsledkem ve FIS světovém poháru zklamání.

„Už druhý rok se mi nepodařilo tady postoupit do finále,“ komentovala tehdy deváté místo. „Nevím, jestli je to v tom Špindlu nějaký zakletý… Asi sem nebudu jezdit,“ zvažovala dokonce. Přesto se rozhodla zapojit do bojů o křišťálové glóby ve Špindlerově Mlýně i letos. A zatím jde vše skvěle. 

Při sobotní kvalifikaci předvedla mezi závodnicemi jeden z šesti nejlepších výkonů a postoupila tak přímo do nedělního finále.

„Před druhou jízdou jsem byla nervóznější, protože první se mi nepovedla podle představ, a tak jsem musela ve druhé riskovat,“ zhodnotila Pančochová. „Bylo to těsný, ale jsem ráda, že jsem postoupila. Zítřejší tři finálové jízdy jsou komfortnější, chci se více soustředit na raily a mým cílem je skončit na stupních vítězů.“ 

VIDEO | Podivejte se na sestřih z kvalifikačního dne 

Úspěch zaznamenal i český mistr ve freestylu, Dušan Kříž, jenž postoupil z druhého heatu do zítřejšího semifinále.

„Jsem nejvíc happy, že jsem to stompnul. Před druhou jízdou jsem si říkal, že to musím dát a sedlo si to,“ nešetřil nadšením Kříž, jenž zazářil s trikem switch backside 1080 double cork.

Na startovní pole se postavilo celkem 23 závodnic. Muži byli rozděleni do dvou jízd po 21 jezdcích.
 

Sobotní část akce Audi Snowjam probíhala perfektně, čemuž napomáhalo i skvělé počasí.

Sobota však kvalifikačními boji rozhodně neskončila. Večer se pokračovalo koncertem na sněhu a velice oblíbeným Snickers Best Trick na Big Airu, jenž se jede za umělého osvětlení a má proto mimořádnou atmosféru.

Pančochová věří v úspěšný návrat
Pančochová věří v úspěšný návrat

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud