21. ledna 2016 • 04:57

Rekordní pokuta pro Venus! Američanka nepřišla na tiskovku

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Měla smělé ambice. Na probíhajícím Australian Open chtěla Venus Williamsová dokráčet minimálně do čtvrtfinále a navázat tak na svoji úspěšnou kariéru. Plány jí však rozcupovala hned první soupeřka - Britka Johanna Kontaová.



Druhou polovinu minulého roku měla pětatřicetiletá Američanka výbornou. Po nekončících zdravotních trablech se konečně dostala do formy a začala se znovu drápat mezi světovou elitu. Rok zakončila vítězstvím na turnaji Elite Trophy, kde ve finále porazila Karolínu Plíškovou.  V žebříčku se vyšvihla na výborné desáté místo.

Venus Williamsová marně na soupeřku hledala zbraňFoto EPA

V letošním roce mělo její tažení pokračovat. Nečekanou stopku americké šampionce však vystavila 47. hráčka světa Kontaová.

Nutno říct, že jí to světová desítka pořádně usnadnila. Po výkonu plném nevynucených chyb prohrála za hodinu a dvacet minut 4:6, 3:6 a postarala se tak na vlastní úkor o jedno z největších překvapení na turnaji.

A tak zatímco čtyřiadvacetiletá Britka oslavovala senzační vítězství na povinné pozápasové tiskové konferenci, její slavná soupeřka mezi novináře nedorazila. Bezprostředně po utkání ostřílená Venus ještě dokázala své přemožitelce s úsměvem podat ruku, o své dojmy se však už podělit nepřišla.

"Odměna" za ignorování tiskovky na sebe nenechala dlouho čekat, Venus zaplatí pěti tisíc dolarů, v přepočtu asi 124 tisíc korun. Vyšší finanční trest žádná jiná hráčka v historii nedostala.

Vzhledem k tomu, že si starší ze sester Williamsových za kariéru na Prize Money vydělala téměř 800 milionů korun, udělená pokuta ji tolik bolet nemusí.

Johanna Kontaová se raduje po dalším úspěšném míči
Johanna Kontaová se raduje po dalším úspěšném míči

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud