24. ledna 2019 • 07:35

Kvitová se smála: Chceš mě zase rozbrečet? Pomohla jí zatažená střecha

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

První set lehké trápení, poté už další show ve velkém stylu. Petra Kvitová v semifinále Australian Open vyřídila Američanku Danielle Collinsovou 7:6 (2), 6:0 a jako uragán prosvištěla do svého třetího grandslamového finále. "Chceš mě zase rozbrečet?" ptala se v dobré náladě česká šampionka při pozápasovém rozhovoru s legendárním Jimem Courierem, kterému ronila slzy po předchozím vítězném čtvrtfinále s domácí Barthyovou.



První set se česká lvice s 25letou Collinsovou tahala, úvod utkání byl ve znamení spalujícího žáru australského ostrého slunce. To Kvitová rozhodně nemiluje, na její hře se náročné podmínky projevovaly. Za stavu 4:4 organizátoři k nadšení publika zaveleli k zatažení střechy, což velmi ocenila i česká hráčka.

"Když oznámili, že zavírají střechu, byla jsem šťastnější než diváci. I kdyby se hrálo bez střechy, bojovala bych, ale takhle to bylo lepší," přiznala Kvitová. O levoruké střelkyni se ví, jak moc jí sedí podmínky v uzavřeném prostředí. První set nakonec urvala v tiebreaku, druhá sada už byla naprosto suverénní.

V ní Kvitová vyprovodila svou soupeřku za půl hodiny kanárem a za frenetického potlesku fanoušků, kteří jednoznačně stáli na straně české bojovnice, si vychutnávala postup do svého třetího grandslamového finále kariéry. "Halu mám ráda," culila se, když na kurtu odpovídala v prvním pozápasovém rozhovoru.

"První set byl velmi těsný, byla jsem hodně nervózní a nemohla jsem se pořádně hýbat," hodnotila 28letá tenistka. "Jsem pyšná na mou hru z předchozích zápasů a tu, kterou jsem předvedla v tiebreaku a ve druhém setu."

Po postupu do semifinále jí přímo před fanoušky tekly po tváři slzy, tentokrát své emoce dokázala víc krotit. "Chceš mě zase rozbrečet?" popíchla v dobré náladě Jima Couriera, někdejšího skvělého amerického tenistu, který má v Rod Laver aréně na starosti pozápasová interview.

"Finále pro mě znamená všechno. Je to důvod, proč jsem tak tvrdě pracovala. Abych hrála finále na velkých turnajích," hlásila šťastná Kvitová. "Ať se stane cokoliv, finále si užiju. Jsem opravdu, ale opravdu velice šťastná," dodala spokojená hráčka, která natáhla svou vítěznou australskou šňůru už na jedenáct zápasů.

Kvitová si grandslamové finále zahraje potřetí v kariéře, dvakrát na Wimbledonu (2011, 2014) poslední zápas turnaje zvládla. Rodačka z Fulneku je hráčkou pro velké zápasy a v pozici favoritky půjde i do závěrečného duelu v Melbourne. "Neříkám, že ten zápas vyhraju. Ale miluju finále," prohlásila před tleskajícím davem.

Není pochyb, že australské publikum Kvitové, která si prošla těžkým obdobím a po napadení lupičem a operaci ruky se vrátila na vrchol, titul ohromně přeje. V sobotu dopoledne se ukáže, zda famózní hráčka svou australskou misi dokončí druhým titulem po sobě.

Během zatahování střechy odpočívala Petra Kvitová na panelu za dvorcem
Během zatahování střechy odpočívala Petra Kvitová na panelu za dvorcem

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud