7. ledna 2022 • 11:35

Češka jako Djokovič! Tenistce zrušili víza, je ve stejném hotelu

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
15
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přehodnocování zdravotních výjimek u tenistů a tenistek, kteří dorazili na Australian Open, zasáhlo i českou hráčku. Osmatřicetiletá deblistka Renata Voráčová, 81. hráčka žebříčku čtyřhry, je umístěna ve stejném detenčním hotelu v Melbourne jako Novak Djokovič. Češka se nicméně nebude pokoušet zvrátit rozhodnutí australských úřadů soudní cestou jako srbská hvězda a plánuje Austrálii opustit.



Voráčová vstoupila do Austrálie díky stejné výjimce jako Djokovič , tedy že v posledních šesti měsících prodělala covid.

Deblistka už tento týden nastoupila na turnaji WTA v Melbourne a po boku Polky Katarzyny Piterové prohrála v prvním kole s párem Pattinamaová Kerkhoveová, Rodionovová 2:6, 4:6.

„Z tohoto důvodu jsme podali prostřednictvím velvyslanectví v Canbeře u australských orgánů protestní nótu a žádáme je o vysvětlení situace,“ uvedla  Aneta Kovářová z odboru komunikace Ministerstva zahraničí, podle níž je s tenistkou ve spojení Generální konzulát v Sydney.

„Renata Voráčová se nicméně rozhodla z důvodu omezené možnosti trénování další účast na turnaji vzdát a z Austrálie odcestovat. Naše zastupitelské úřady v Austrálii jí jsou nápomocny při vyřizování formalit k opuštění země,“ konstatovalo ministerstvo.

Novak Djokovič v Austrálii: Co se děje před hotelem, kam byl umístěn?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
15
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud