8. ledna 2022 • 19:40

Pochybnosti u Djokoviče. Den po pozitivním testu byl na akci s dětmi

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
23
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak jak to bylo? V případu Novaka Djokoviče se objevují další nejasnosti. Podle tenistových právníků srbská hvězda v prosinci prodělala covid, díky čemuž posléze dostala výjimku k účasti na Australian Open. Jenže velmi brzy se objevily pochybnosti… Na sociálních sítích kolují fotografie z akcí, kterých se účastnil v době, kdy by měl být po pozitivním testu v karanténě.



Dlouho žádná kauza tak moc nehýbala světovým sportem. Neočkovaná světová jednička původně dostala výjimku, po příletu do Melbourne ale byla zadržena a přišla o víza. Aktuálně je v detenčním hotelu a Djokovičovi právníci se snaží zvrátit rozhodnutí, které ho na první grandslam nové sezony nepouští.

Jejich hlavní argument? Nedávno prodělaný covid, podle oficiálních dokumentů pro soudní řízení měl Djokovič pozitivní test 16. prosince. Hned několik fotografií z období kolem tohoto data ovšem vyvolává otázky, tenista se totiž objevoval na veřejných akcích v Srbsku.

Na předávání cen tenisového svazu v Bělehradu, které se měla konat 17. prosince, je Djokovič vyfocen bez roušky v hloučku dětí. Ve stejný den sám na Instagramu sdílel fotky, jak přebírá speciální srbskou známku. „Je to velká čest, děkuji své zemi za tento unikátní dárek,“ napsal k příspěvku. A ještě o den dřív – 16. prosince – zase vystupoval jako řečník na akci své nadace.

Djokovič byl den poté, co měl mít pozitivní test, na akci s dětmi v srbském tenisovém centru
Djokovič byl den poté, co měl mít pozitivní test, na akci s dětmi v srbském tenisovém centru

Fotografie vzbudily rozruch i mezi fanoušky, byť není přesně jasné, kdy Djokovič výsledek pozitivního testu obdržel.

Tenista každopádně dál zůstává v nejistotě, jeho start na Australian je nepravděpodobný. V sobotu přesto ještě požádal o přesunutí z detenčního hotelu do jiného zařízení, kde by mu bylo umožněno trénovat. 

Stejný problém jako Djokovič měla i česká deblistka Renata Voráčová, které australské úřady zrušily původně platná víza. Voráčová už Melbourne opustila a na úvodním grandslamu roku hrát nebude.

Vstoupit do diskuse
23
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud