21. dubna 2013 • 21:24

Kapitán Pála o pondělní fedcupové dohrávce: Bude to maso!

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nehrající kapitán Petr Pála byl nadšený z obratu Petry Kvitové v dnešním třetí dvouhře fedcupového semifinále v Itálii proti domácí jedničce Saře Erraniové. Pochvaloval si, že české tenistky snížily v Palermu na 1:2 a stále mohou pomýšlet na třetí postup do finále za sebou. Je přesvědčen, že v pondělních dohrávkách mohou souboj s domácím výběrem otočit.



Pála po sobotních porážkách Kvitové a Lucie Šafářové v úvodních singlech neskládal za stavu 0:2 zbraně a věřil, že v opačném pořadí budou soupeřky českým hráčkám více sedět.

"Říkali jsme si, že by jim mohly lépe vyhovovat. Doufám, že Petra ukázala, jak se dají otáčet celá utkání. Nevzdala to a tím by mohla dát příklad všem, co budou hrát zítra," řekl novinářům Pála.

Vinou deště a dnešního zpožděného začátku se bude semifinále dohrávat netradičně v pondělí. Nejprve nastoupí týmové dvojky Šafářová a Roberta Vinciová, po nich přijde případně na řadu závěrečný debl. Do něj jsou nominované Lucie Hradecká s Andreou Hlaváčkovou a na italské straně světové jedničky Erraniová s Vinciovou.

Obrátit stav 0:2 se ještě Češkám nikdy nepovedlo, od roku 1995 to dokázalo jen pět týmů. Pála věří, že Vinciová by proti Šafářové mohla být nervózní. "Když nevyhraje, musely by jako favoritky vyhrát čtyřhru. Uvidíme, jak se s tím poperou. Myslím, že to zítra bude maso," mínil Pála.

Zatím nepřemýšlí, zda by do případné čtyřhry postavil pár Hlaváčková, Hradecká, nebo by překvapil třeba nasazením Kvitové. "Jdeme zápas od zápasu. Je těžké vyhrát tři zápasy po sobě. Nemůžeme přemýšlet dopředu, musíme se soustředit vždy na ten nejbližší zápas. Věřím ale, že na čtyřhru dojde," přál si Pála.

Obrat Kvitové ho nadchl. "Začátek jí trochu utekl, ale bavili jsme se o tom, že když jednou povede, může se ten zápas otočit. Šlo o to zkusit ten začátek druhého setu zahrát, jako by ty gamy byly poslední. Jakmile vedla, podržela servis a jednou odskočila, tak se strašně zvedla a pak to bylo neskutečné," ocenil Pála.

Kvitové i za nepříznivého stavu věřil také proto, že ve Fed Cupu nikdy dvakrát za sebou neprohrála. "Nikdy neodehrála dva špatné zápasy ve Fed Cupu po sobě. Chtělo to vybojovat, nebylo to jednoduché, protože Sara byla na začátku proti. Ale Petra to měla s Erraniovou 4:0, teď už 5:0 a pak už to bylo znát. I když Petra musela hrát skvělé údery, protože Sara vrátila, co mohla," dodal Pála.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud