23. září 2017 • 18:30

Bouřlivák McEnroe o Nadalovi: Doraž toho zku***syna, radil Sockovi

Autor: pan, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

John McEnroe jako známý bouřlivák, který pro nějaké to nespisovné slovo nejde daleko? Do této doby působila americká legenda na lavičce týmu světa během prvního ročníku Laver Cupu poměrně klidným dojem. Svůj tým sice sedminásobný grandslamový vítěz vehementně povzbuzoval, ale ostřejším výrazům, kterými během kariéry nešetřil, se vyhýbal. Vše změnil až sobotní zápas Rafaela Nadala s Jackem Sockem. "Doraž toho zku***syna," vyštěkla na svého krajana tenisová legenda, což zachytily ruchové mikrofony.



Bylo to drama do posledního míče. Rafael Nadal měl být v utkání proti Jacku Sockovi jasným favoritem a čekalo se, že si se svým soupeřem poradí v podobném duchu jako předtím Roger Federer se Samem Querreym.

A vše tomu také nasvědčovalo. Úřadující světová jednička vyhrála první set celkem v poklidu 6:3, ve druhém se však zítra pětadvacetiletý Američan vzchopil k velkému výkonu, svému sokovi dvakrát prolomil podání a ovládl druhý set 6:3.

To pořádně zvedlo náladu i osmapadesátileté legendě. Svého svěřence na lavičce přivítala větou: „You finish this son of a bitch off!“ neboli "Doraž toho zku***syna". Hned poté si plácl s dalšími členy svého týmu a vyslal svého borce do rozhodujícího supertiebreaku.

Jednadvacátý hráč světa však přání svého kapitána nesplnil, i přes bojovný výkon nakonec Nadalovi v dramatické bitvě podlehl 9:11. Tým Evropy se tak ujal vedení 7:1, což horkokrevnému McEnroovi asi příliš radosti neudělalo.

Slova chvály však má na známého bouřliváka na lavičce týmu světa Sam Querrey. "Zatím jsem pod Johnem odehrál jen jeden zápas. Ale je skvělé mít jeho i Patricka (McEnroeův bratr) za sebou na lavičce, oba tenisu výborně rozumí a jsou skvělí kapitáni. Opravdu jsem si hodinu a deset minut trvající zápas s Johnem užil, snad ještě budeme mít víc času. On I Patrick se nás nsnaží hodně podporovat, je s nimi zábava. Myslím že všichni kluci v týmu si jejich přítomnost náramně užívají, říkal po utkání s Federerem Querrey.

Světovou jedničku Rafaela Nadala však celá událost ani v nejmenším nerozhodila. „S Björnem máme na lavičce víc klidu. Jsem rád, že tam máme takového člověka,“ usmál se Nadal v reakci na výrok soupeřova kapitána Johna McEnroea.

Spravit náladu mohou McEnroovi ještě večerní zápasy.  Od 19:00 hodin nastoupí Tomáš Berdych proti Nicku Kyrgiosovi a ve čtyřhře pak hvězdný pár Nadal, Federer, kteří vyzvou právě Socka a Querreym.

Hrát turnaje podle pravidel Laver Cupu? Nemyslitelné, říká Rafael Nadal
Video se připravuje ...

Nadal: S Björnem máme na lavičce víc klidu
Video se připravuje ...




Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud