Jan Jaroch
25. května 2022 • 09:35

Djokovič poprvé proti „svému“ Vajdovi. Netěší se, na rozchodu něco nesedí

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z PAŘÍŽE | Poprvé se potkali v roce 2006. Právě v Paříži během Roland Garros proběhly první námluvy, že by mohl Marián Vajda trénovat devatenáctiletého nadějného Srba Novaka Djokoviče. A zbytek je historie. Jeden tým tvořili s menšími přestávkami až do letoška. Djokovič s Vajdou v týmu vyhrál dvacet grandslamů a 85 ze svých celkových 87 titulů. Ve středu ale poznají zatím nepoznané – slovenský trenér bude koučovat proti muži, který ho bere jako člena rodiny.



V březnu bylo oznámeno, že se definitivně rozešli. „Marián se už jako hráč hodně nacestoval. Pak trénoval Dominika Hrbatého a další. Se mnou strávil patnáct let. Je už z cestování unavený, to je důvod našeho rozchodu,“ vysvětloval později Djokovič, jenž razí teorii, že se musí stále vyvíjet a během kariéry k Vajdovi přivedl ještě jiné kouče jako Todda Martina, Borise Beckera, Andre Agassiho a naposledy Gorana Ivaniševiče.

Na zdůvodnění rozchodu však něco nesedí, jelikož Vajda, jenž prý nechce cestovat, už v květnu přijal práci u nejlepšího slovenského tenisty Alexe Molčana. Čtyřiadvacetiletý Slovák hned po pár týdnech postoupil do finále v Lyonu, momentálně figuruje potetovaný prešovský rodák na kariérním 38. místě žebříčku. A především bude dalším soupeřem Novaka Djokoviče.

Ten ujišťuje, že je mezi ním a Vajdou vše v nejlepším pořádku. „Před pár dny jsme si psali, v Paříži jsme se i potkali,“ prozradil srbským reportérům. Když se prý podíval na pavouk Roland Garros a viděl, že může ve 2. kole na Vajdova svěřence narazit, neměl radost.

„To musím přiznat. Molčan je pro mě soupeř jako každý jiný, ale ještě nikdy jsem nehrál zápas, kdy by Marián seděl v soupeřově boxu. Vůbec se na to netěším,“ pravil obhájce titulu.

Teď má před sebou jiskřivý úkol. Musí zdolat slovenského tenistu, jenž dostane rady od muže, který ho zná líp než kdokoliv jiný. 

ONLINE PŘENOS - Roland Garros 2022
Všechny dny
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě Česká účast
Barbora Krejčíková Barbora Krejčíková Jan Jaroch, redaktor Sportu v Londýně Jan Jaroch, redaktor Sportu v Londýně Karolína Plíšková Karolína Plíšková Novak Djokovič Novak Djokovič Petra Kvitová Petra Kvitová Rafael Nadal Rafael Nadal
Obnovit
Zprávy ze dne 26. 5. 2022
12:58
26. 5. 2022
Karolína Plíšková

Přemožitelka Karolíny Plíškové je nejníže postavená hráčka, která porazila tenistku z TOP 10 světového žebříčku na Roland Garros od roku 1988.

 

Zprávy ze dne 26. 5. 2022
12:22
26. 5. 2022
Karolína Plíšková

Hmmm… Karolína Plíšková prohrává s žebříčkově nejhůř postavenou účastnicí 2. kola Leoliou Jeanjeanovou (227.) 2:6, 2:6.

Zprávy ze dne 24. 5. 2022
16:40
24. 5. 2022
Karolína Plíšková

Pokud neudělá na Roland Garros díru do světa, vypadne v červenci Karolín Plíšková z elitní desítky žebříčku. Za zákaz pro Rusy a Bělorusy potrestala WTA Wimbledon odebráním bodů. Letos se hraje „zadarmo“, KP nemá šanci obhájit 1300 bodů za loňské finále. „Debilita, nesouhlasím s tím, co WTA udělala,“ zlobila se světová osmička. „Tak musím vyhrát Paříž, no…“ rozesmála se vzápětí poté, co postoupila přes domácí Tessah Andrianjafitrimovou. Více čtěte ZDE>>>

Zprávy ze dne 24. 5. 2022
13:10
24. 5. 2022
Karolína Plíšková

Cirka hodinu to trvalo, ale nakonec se Karolína Plíšková rozehrála k solidnímu výkonu. Andrianjafitrimovou poráží 2:6, 6:3, 6:1 a vyhrává čtvrtý z posledních pěti mačů. Ve čtvrtečním 2. kole čeká další divoká karta z Francie Leolia Jeanjeanová, šestadvacetiletá tenistka z 226. místa žebříčku. Celkem snový los.

Zprávy ze dne 24. 5. 2022
11:54
24. 5. 2022
Karolína Plíšková

Běhavá Andrianjafitrimová zatím honí Karolínu po kurtu, ta hraje bídně. Zápas začala třemi dvojchybami a ztrátou servisu, což udalo tón celému prvnímu setu - 2:6 v neprospěch české favoritky.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud