27. května 2022 • 13:55

Hororová Paříž. Muchová mířila do osmifinále, pak končila v slzách

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z PAŘÍŽE | Dva covidové případy, pád nerozehrané obhájkyně Barbory Krejčíkové v prvním kole a poslední česká zástupkyně Karolína Muchová končící ve 3. kole v slzách poté, co si poranila pravý kotník. Český horor na Roland Garros 2022 dostal výstižnou tečku. Poprvé od roku 2016 nebude mít tuzemský tenis zástupkyni v osmifinále.



Už se zdálo, že je Muchová v Paříži skoro nesmrtelná. Po dvou vítězných tiebreacích proti nasazené čtyřce Marii Sakkariové zahájila i střet s Amandou Anisimovovou zvládnutým dramatem. Nejdřív nevyužila setbol, pak v tiebreaku prohrávala už 1:5. Američanka ji na svůj druhý setbol rozebrala, ale drajv volej u sítě vyhodila do autu. Muchová nepřestávala dřít, ukořistila první sadu po 82 minutách 7:6 (7) a blížila se postupu. Ale také hned po zisku prvního dějství zamířila na ošetření do šatny. Vrátila se z ní se zavázaným levým stehnem.

To neměl být ten největší problém. Za stavu 2:2 a 15:15 ve druhém dějství se Muchová rozběhla k míči do strany, podvrkla si pravý kotník a upadla na antuku dvorce Suzanne Lenglenové. Následovalo další ošetření, tejpování kotníku, během něhož se české tenistce draly do očí slzy a hlavu schovala pod ručník. Ještě to zkoušela, vždyť tvrdí, že pro velké zápasy na velkých kurtech tenis hraje. Bojovala na jedné noze, i když se nemohla hýbat a za některými míči se jen otočila.

Druhý set ztratila 2:6, ve třetím se už i při hře rozplakala, když ztrácela 0:2. Ještě jednou se ale postavila na servis, ale neměla šanci. Od zranění kotníku prohrála všech sedm gamů, za stavu 7:6, 2:6, 0:3 duel nakonec plačíc skrečovala. „Takhle nikdo nechce vyhrát, doufám, že bude brzy v pořádku,“ řekla vítězka Anisimovová.

Tak pro český tenis skončil brutální ročník Roland Garros.

Karolína Muchová vyhrála první set, po následném pádu ale začala ztrácet a zápas skrečovala...
Karolína Muchová vyhrála první set, po následném pádu ale začala ztrácet a zápas skrečovala...

ONLINE PŘENOS - Roland Garros 2022
Všechny dny
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě Česká účast
Barbora Krejčíková Barbora Krejčíková Jan Jaroch, redaktor Sportu v Londýně Jan Jaroch, redaktor Sportu v Londýně Karolína Plíšková Karolína Plíšková Novak Djokovič Novak Djokovič Petra Kvitová Petra Kvitová Rafael Nadal Rafael Nadal
Obnovit
Zprávy ze dne 23. 5. 2022
15:20
23. 5. 2022
Petra Kvitová

Ochladilo se, sem tam pršelo. Počasí nic pro Petru Kvitovou. Diváci na maličkém kurtu číslo 8 ji ale hřáli u srdce. Allez Petra, Petrrrra, slyšela co chvíli nostalgická favoritka publika, když bojovala s Maďarkou Annou Bondárovou. Rozhovor s Petrou Kvitovou po postupu ZDE>>>

Zprávy ze dne 23. 5. 2022
15:03
23. 5. 2022
Petra Kvitová

Petra Kvitová o letošní sezoně: „Hrozně blbě se mi to hodnotí, protože si na sebe dávám tlak celou kariéru. Takže i když vím, že třeba tahle holka hraje výborně na antuce a někteří si řeknou, že by mohla být teď proti mně i favoritkou, tak já to tak prostě nevnímám. A pak se s tím hrozně vnitřně peru, když se zápas nepovede. Je to těžké. Zdravotní problémy jsou peklo, protože ovlivňují všechno. I když nemám natrénováno, tak chci hrát v zápasech dobře. Nějak jeden třeba vybojuju, ale další už je tragédie. Je to fakt nahoru dolů, spíš dolů. Ale pořád se snažím bojovat.“ Rozhovor po první výhře čtěte zde >>>

Zprávy ze dne 23. 5. 2022
12:36
23. 5. 2022
Petra Kvitová

Dobře, Petra Kvitová připisuje první letošní výhru na antuce, když esem proměňuje pátý mečbol. Maďarku Annu Bondárovou poráží 7:6 (0), 6:1 po výkonu, který měl vzestupnou tendenci (30 winnerů/18 nevynucených chyb). Češky zatím v Paříži postoupily čtyři ze čtyř. Příští soupeřka Petry - Australanka Darja Savilleová, za svobodna Gavrilovová.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud