9. července 2016 • 22:10

Šampionka Serena: 22 titul a rekord Grafové? Ten pocit je neskutečný

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Konečně se dočkala! Serena Williamsová  porazila ve finále Wimbledonu Angelique Kerberovou 7:5, 6:3 a oplatila jí tak porážku z Australian Open, kde Němka oslavila svůj první titul z turnajů velké čtyřky. Především se však mladší ze sester Williamsových dočkala vytouženého 22 grandslamového vítězství a vyrovnání rekordu Steffi Grafové. "Je to neskutečný pocit," nemohla svému úspěchu uvěřit světová jednička.



Finále v All England Clubu nabídlo do prvního do posledního míčku špičkový zápas. Po 81 minutách reklamy na tenis se z triumfu mohla radovat čtyřiatřicetiletá Serena Williamsová .

Po finálových neúspěších v Austrálii právě s Kerberovou a na Roland Garros s Gabine Muguruzaovou se konečně dočkala svého vytouženého triumfu. Ve Wimbledonu vyhrála již posedmé, celkem má doma 22 grandslamových vavřínů.

"Bylo strašně těžké nemyslet na to (na vyrovnání Grafové). Už jsem letos měla pár pokusů a pokaždé prohrála se skvělými soupeřkami. Jednou z nich byla Angelique. Vítězství je teď o to sladší, když vím, jak jsem se na něj nadřela," popisovala své pocity šťastná šampionka.

VŠE O WIMBLEDONU ČTĚTE ZDE >>>

Se slovy uznání na adresu staronové šampionky přišla i poražená finalistka. "Chtěla bych Sereně moc pogratulovat, ten titul si zaslouží. Je to skvělá šampionka i výborný člověk. Bylo pro mě ctí proti ní hrát, byl to skvělý zápas. Díky, Sereno," poklonila se Williamsové Kerberová.

Světová jednička nezůstala v poklonách na adresu soupeřky pozadu. "Ráda s Angelique hraju. Je to výborná soupeřka, vždycky mě donutí k maximálnímu výkonu. Navíc je velmi milá, výborně si rozumíme mimo kurt, pořád se usmívá" říkala Serena.

Totální triumf na dvorcích v All England Clubu završila Serena Williamsová po boku své sestry Venus, když ve finále čtyřhry porazily maďarsko- kazašský pár 6:3, 6:4.

NEJVÍCE GRANDSLAMOVÝCH TITULŮ
JMÉNO NÁRODNOST POČET TITULŮ
Margaret Courtová* Austrálie 24
Steffi Grafová Německo 22
Serena Williamsová USA 22
Helen Wills Moodyová USA 19
Chris Evertová USA 18
* tituly získala i před rokem 1968 (Open éra)



Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud