27. září 2021 • 22:32

Plíšková končí v Nur-Sultanu v prvním kole, Bouzková vypadla v Chicagu

Autor: ČTK, ros
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jediná česká účastnice tenisového turnaje v Nur-Sultanu Kristýna Plíšková vypadla v kazašské metropoli v prvním kole. Devětadvacetiletá tenistka podlehla v úvodní den Astana Open sedmé nasazené Varvaře Gračovové z Ruska 3:6 a 6:7. Marie Bouzková prohrála na turnaji v Chicagu po více než tříhodinovém boji s Japonkou Misaki Doiovou 3:6, 7:6, 3:6 a vypadla v 1. kole.



Plíšková porazila Gračovovou v červenci na antukovém turnaji nižší kategorie v Bělehradu, dnešní odveta vyšla na tvrdém povrchu jednadvacetileté Rusce. Sestra světové trojky Karolíny Plíškové udělala v zápase 10 dvojchyb, za stavu 5:4 v druhém setu nevyžila při podání soupeřky tři setboly a závěrečný tie-break prohrála 5:7.

Tenistka Marie Bouzková prohrála na turnaji v Chicagu po více než tříhodinovém boji s Japonkou Misaki Doiovou 3:6, 7:6, 3:6 a vypadla v 1. kole.

Bouzková: prohra po více než třech hodinách

Marie Bouzková prohrála na turnaji v Chicagu po více než tříhodinovém boji s Japonkou Misaki Doiovou 3:6, 7:6, 3:6 a podvanácté v této sezoně vypadla na okruhu WTA v 1. kole. Hned po prvním duelu skončil další návrat Belgičanky Kim Clijstersové po roční pauze.

Bouzková, která je v žebříčku na 91. místě, vstoupila do utkání s hráčkou z druhé světové stovky hůře a první set po třech ztracených podáních prohrála. Vyrovnanou druhou sadu musel rozhodnout až tie-break, který Češka se štěstím získala.

V rozhodujícím setu dokázala Bouzková srovnat z 0:3 na 3:3, ale další ztracený servis po dvojchybě v osmém gamu se jí stal osudným. Následně si sice vypracovala dva brejkboly, ale nevyužila je a Japonka druhým proměněným mečbolem dlouhý zápas ukončila.

Bývalá světová jednička Clijstersová prohrála se Sie Šu-wej z Tchaj-wanu po téměř dvou a půl hodinách 3:6, 7:5, 3:6. Pro osmatřicetiletou Belgičanku, která přijala divokou kartu od organizátorů, to byl první zápas od loňského US Open.

Po něm se čtyřnásobná grandslamová vítězka v říjnu podrobila operaci kolena, v lednu pak její sportovní plány nabourala nákaza koronavirem. V březnu měla Clijstersová hrát v Charlestonu a Miami, ale odhlásila se, protože se ještě necítila ve formě.

Clijstersová, která vychovává tři děti, se loni vrátila k tenisu po sedmileté pauze a prohrála všechny tři zápasy, k nimž nastoupila. Předtím už skončila v roce 2007, ale po mateřské přestávce se vrátila a vyhrála tři ze svých čtyř grandslamů. Celkem má na kontě 41 titulů.

Tenisový turnaj žen v Nur-Sultanu (tvrdý povrch, dotace 235.238 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:

Gračovová (7-Rus.) - Kristýna Plíšková (ČR) 6:3, 7:6 (7:5)
Doiová (Jap.) - Bouzková (ČR) 6:3, 6:7 (4:7), 6:3
Van Uytvancková (2-Belg.) - Kulambajevová (Kaz.) 6:3, 6:4
Gasanovová (Rus.) - Hatouková (Běl.) 6:1, 6:1
Curenková (Ukr.) - Ďjačenková (Rus.) 6:1, 3:1 skreč
Friedsamová (Něm.) - Arina Rodionovová (Austr.) 4:6, 6:4, 6:2
Kruničová (Srb.) - Boulterová (Brit.) 3:6, 6:3, 7:5

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud