Pavel Novotný
25. června 2012 • 00:20

Wimbledon zaplaví Češky. V hlavní soutěži jich bude deset!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Takovou záplavu českých tenistek nejslavnější turnaj planety nepamatuje. V prvním kole Wimbledonu bude totiž o postup do druhého kola turnaje bojovat hned deset českých tenistek! Více jich v pavouku ženské dvouhry mají jen Rusky, kterých je o jednu více. Se stejným počtem jako Češky vyrazí do boje i krajanky sester Williamsových.



Zatímco armáda Češek v čele s obhájkyní titulu Petrou Kvitovou si na kvantitu, ale i kvalitu stěžovat nemůže, úplně jiná situace je u jejich mužských protějšků.

Ti si při pohledu na své kolegyně musí připadat trošku jako  ztracený cestovatel na poušti marně hledající vodu. Kde nic, tu nic.

Ve startovní listině totiž tradiční dvojici Berdych, Štěpánek doplní již jen Lukáš Rosol, který je navíc v hlavní soutěži Wimbledonu vůbec poprvé.

Kromě obhájkyně titulu Petry Kvitové se na dvorcích All England Clubu objeví Lucie Šafářová, Petra Cetkovská, Klára Zakopalová, Iveta Benešová, Barbora Záhlavová-Strýcova, Lucie Hradecká, Andrea Hlaváčková a obě sestry Plíškovy, které si proklestily cestu kvalifikací.

Je to tam! Petra Kvitová triumfovala ve WimbledonuFoto ČTK/AP
Solidní zastoupení bude mít v Londýně i Itálie, kterou bude reprezentovat osm hráček, o jednu méně vyšle do boje Francie a díky divokým kartám i domácí Velká Británie.

Největší naděje českých fanoušků se pochopitelně upírají na obhájkyni titulu Petru Kvitovou.

"Poprvé nikdo neočekává, že vyhrajete a můžete hrát v klidu, teď to bude mnohem těžší," ví dvaadvacetiletá tenistka, která svou cestu za obhajobou zahájí v úterý duelem s 96. hráčkou světa Akgul Amannuradovou z Uzbekistánu.

Berdych bude největší nadějí mezi mužiFoto čtk

"Mám na trávu ale dobrou hru, ráda bych to zase dokázala, ale snadné to vůbec nebude," uvědomuje si světová čtyřka, které se generálka na Wimbledon vůbec nepovedla, když vyhořela v prvním kole turnaje v Eastbourne s Ruskou Makarovovou.

V prvním dnu Wimbledonu vyrazí do boje finalista turnaje z roku 2010 Tomáš Berdych proti nebezpečnému Lotyši Gulbisovi, o postup budou usilovat i Štěpánek, Cetkovská, Karolína Plíšková, Lucie Hradecká, Iveta Benešová a Andrea Hlaváčková.

Pondělní program Wimbledonu
Centrální kurt: Djokovič (1-Srb.) - Ferrero (Šp.), Šarapovová (1-Rus.) - Rodionovová (Austr.), Berdych (6-ČR) - Gulbis (Lot.).

Kurt č. 1: Nalbandian (Arg.) - Tipsarevič (8-Srb.), Federer (3-Švýc.) - Ramos (Šp.), Clijstersová (Belg.) - Jankovičová (18-Srb.).

Kurtu č. 2 (začátek 12:30): 3. zápas, Štěpánek (28-ČR) - Stachovskij (Ukr.),

Kurtu č. 4 (začátek 12:30): 3. zápas, Cetkovská (23-ČR) - Kingová (USA),

Kurt č. 6 (začátek 12:30): 3. zápas, Kar. Plíšková (ČR) - Stephensová (USA),

Kurt č 7 (začátek 12:30): 2. zápas, Hlaváčková (ČR) - Kchaj-Čchen Čchang (Tchaj.),

Kurt č. 18 (začátek 12:30): 3. zápas, Hradecká (ČR) - Kerberová (8-Něm.),

Zápas Benešová (ČR) - Watsonová (Brit.) bude umístěn během dne.



Hvězdná Petra Kvitová pózuje s trofejí
Hvězdná Petra Kvitová pózuje s trofejí

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud