7. ledna 2007 • 00:00

Štěpánek deblový titul v Adelaide nezískal

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český tenista Radek Štěpánek při svém návratu po zranění zad útočil v Adelaide na třináctý deblový titul v kariéře, ale neuspěl.



Český tenista Radek Štěpánek při svém návratu po zranění zad útočil v Adelaide na třináctý deblový titul v kariéře, ale neuspěl. Spolu se srbským hráčem Novakem Djokovičem, který krátce předtím triumfoval ve dvouhře, podlehli po velkém boji Jihoafričanovi Wesleymu Moodiemu a domácímu Toddu Perrymu 4:6, 6:3 a 13:15. V rozhodujícím super tie-breaku odvrátili pět mečbolů, než podlehli. Také ve finále dvouhry absolvoval Djokovič dramatický duel a roli hlavního favorita soutěže potvrdil proti australské senzaci Chrisi Guccionemu až ve třech setech. I když je v žebříčku dělí 137 míst, dokázal dvoumetrový domácí tenista srbskému soupeři vzdorovat dvě hodiny. "Byl to skvělý zápas a celý týden byl výbornou přípravou na Australian Open," řekl Djokovič po svém třetím turnajovém prvenství na okruhu ATP. Vítěznou trofej převzal oblečen do dresu srbské fotbalové reprezentace s číslem 16, který dostal od národní federace po svém postupu do první dvacítky světového žebříčku. Držitel divoké karty Guccione se díky první finálové účasti v kariéře posune zhruba o 50 míst. Před Australian Open vlil alespoň trochu optimismu do žil domácím fanouškům, kteří při zranění Marka Philippoussise a nejisté účasti Lleytona Hewitta začínali být skeptičtí. Tenisté v Adelaide jako první vyzkoušeli nový model soutěže se skupinami, z nichž se po dvou zápasech postupovalo do čtvrtfinále. Štěpánek po dvou porážkách mezi nejlepší osmičku neprošel.


Výsledky: Dvouhra - finále: Djokovič (1-Srb.) - Guccione (Austr.) 6:3, 6:7 (6:8), 6:4. Čtyřhra - finále: Moodie, Perry (JAR/Austr.) - Djokovič, Štěpánek (Srb./ČR) 6:4, 3:6, 15:13.

Témata: 

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud