27. února 2015 • 18:20

Berdych prohrál, ale Djokoviče trápil. Dostal "kanára", pak ožil

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tomáš Berdych se po dvou finálových startech v Dubaji letos s turnajem rozloučil už v semifinále. Český tenista sice po katastrofálním úvodu sváděl se světovou jedničkou Novakem Djokovičem vyrovnaný souboj, nakonec ale srbskému soupeři za dvě hodiny a šest minut podlehl 0:6, 7:5, 4:6.



Devětadvacetiletý Berdych vstup do zápasu nezvládl a po 24 minutách dostal od Djokoviče stejně jako začátkem října ve finále v Pekingu kanára. V druhém setu se ale český tenista zlepšil, a přestože i tentokrát přišel dvakrát o podání, dokázal se prosadit i proti soupeřovu servisu a po 50 minutách si vynutil třetí set.

"Bylo to těsné, ale tak to bývá. Snažil jsem se využít své šance, ale nakonec to nevyšlo," řekl Berdych, jenž od druhého setu těžil s většího množství nevynucených chyb soupeře.

Třetí set rozhodl jediný brejk v páté hře, na který už Berdych nedokázal odpovědět, přestože si i tentokrát vypracoval příležitost. Djokovič už své podání uhájil a ve 20. vzájemném zápase oslavil 18. vítězství.

"S hráčem, který se tolik let drží v top ten, nečekáte nic jiného než tvrdou práci," řekl Djokovič po zápase. "I když to šlo v prvním setu perfektně a vedl jsem o brejk, věděl jsem, že není hotovo," dodal.

Ve finále narazí čtyřnásobný srbský šampion na Rogera Federera , který v Dubaji útočí na sedmý titul. Švýcar v semifinále rozdrtil osmnáctiletého chorvatského mladíka Bornu Čoriče 6:2, 6:1.

Dvouhra - semifinále:

Federer (2-Švýc.) - Čorič (Chorv.) 6:2, 6:1, Djokovič (1-Srb.) - Berdych (4-ČR) 6:0, 5:7, 6:4

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud