10. prosince 2015 • 14:16

Myslí na ostatní. Šafářová je podle soupeřek NEJobětavější tenistkou

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prožila nejlepší tenisový rok v životě. Lucie Šafářová vyhrála dva grandslamy ve čtyřhře, českému týmu pomohla ke čtvrtému zisku Fed Cupu a probila se do elitní světové desítky. Před Vánoci se dočkala ještě jednoho významného ocenění. Ostatní tenistky ji druhý rok po sobě odměnily cenou pro hráčku, která ostatním nejvíc pomáhá.



Šafářová může u vánočního stromečku bilancovat výjimečnou sezonu a u zpívání koled vzpomínat, jak si zahrála finále French Open, vyhrála dvě grandslamové čtyřhry a s českými spoluhráčkami si vychutnávala čtvrtý zisk týmového Fed Cupu.

Brněnská rodačka není oceňovaná jen za své umění s raketou. Hráčky na okruhu WTA ji podruhé za sebou udělily tzv. Peachy Kellmeyer Player Service Award. Jde o cenu pro tenistku, která se nejvíc obětuje pro své ostatní kolegyně.

Šafářová je od roku 2009 členkou osmičlenného hráčského výboru, který tenistky zastupuje při jednání s WTA. Jde například o složení turnajového kalendáře či projednávání jiných záležitostí mezi vedením asociace a hráčkami.

Českou tenistku si kvůli její obětavé práci pro ostatní velmi cení, také proto ji znovu udělily prestižní cenu. Před Šafářovou byla dvakrát zvolená Venus Williamsová , nejvíc prvenství má deblová grandslamová šampionka Liezel Huberová (4).

Šafářová se v roce 2015 dostala na své osobní maximum, nebýt nemoci a zranění v závěru sezony, těžko si představit povedenější rok. "Děkuji vám, udělali jste mi velkou radost," vzkázala hráčkám a svým fanouškům na Twitteru.

České tenistce přejme, aby jí forma a skvělé vystupování zůstalo i v dalších letech úspěšné kariéry.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud