5. května 2020 • 13:27

Ovládl turnaj, ve finále přehrál favorita. Za výhru dostal tenista toaletní papír...

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

Yannick Hanfmann se stal vítězem prvního tenisového „turnaje“ v době koronavirové pauzy. Zatímco profesionální sezona byla začátkem března přerušena, v německém městečku Höhr-Grenzhausen poblíž Koblenze se uskutečnila čtyřdenní exhibice pro osm domácích hráčů. Hanfmann, jemuž patří ve světovém žebříčku 143. místo, ve finále přehrál favorizovaného Dustina Browna, přemožitele Rafaela Nadala z Wimbledonu 2015.



Akci provázela přísná opatření. Hrálo se bez diváků, čárových rozhodčích i podavačů míčů, tenisté si na závěr nemohli podat ruce ani se v areálu vysprchovat. Každý odehrál za den dva zápasy podle upravených pravidel na dva vítězné zkrácené sety.

Do finále postoupili Hanfmann i Brown shodně se dvěma porážkami, Hanfmann rozhodující duel vyhrál 4:2 a 4:0. Jako cenu dostal pár stovek eur. A také z recese roli toaletního papíru a tenisák s číslem 1.

Yannick Hanfmann se stal vítězem prvního tenisového „turnaje“ v době koronavirové pauzy
Yannick Hanfmann se stal vítězem prvního tenisového „turnaje“ v době koronavirové pauzy

Exhibici sledovali sportu chtiví fanoušci na celém světě živě díky přenosu Tennis Channelu. Druhý turnaj začne ve stejné hale ve čtvrtek, poslední díl pak v příštím týdnu.

V Česku by se měl tenis rozběhnout 26. května a s hvězdným obsazením. Svaz připravil na rozehrání seriál, který začne turnajem O pohár prezidenta ČTS na pražské Spartě. Účast přislíbily Petra Kvitová , Barbora Strýcová a kompletní daviscupový tým v čele s Jiřím Veselým .

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Titulní strana, deník Sport, 5. května 2020 Titulní strana, deník Sport, 5. května 2020Foto Sport

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud