9. ledna 2021 • 10:34

Zklamání Plíškové. Česká favoritka vypadla s 292. tenistkou světa

Autor: ČTK, iSport.cz, jon
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Karolína Plíšková vypadla na úvodním turnaji sezony v Abú Zabí v druhém kole. Nasazená trojka překvapivě podlehla 292. hráčce světového žebříčku Rusce Anastasii Gasanovové 2:6, 4:6. Karolína Muchová odstoupila ze soutěže před zápasem s Ruskou Darjou Kasatkinovou. Důvod zatím není znám.



Plíšková v uplynulých čtyřech letech zahájila třikrát sezonu turnajovým triumfem v oblíbeném Brisbane, kde se letos kvůli koronaviru nehraje. Ve Spojených arabských emirátech se jí pod vedením nového kouče Saschy Bajina zdaleka tolik nedařilo.

V prvním kole světová šestka vyřadila Řekyni Despinu Papamichailovou, na další soupeřku z třetí stovky pořadí WTA však už nestačila. Gasanovová po úspěchu v kvalifikaci debutuje v hlavní soutěži na elitním okruhu a dnes si připsala nejcennější výhru v kariéře. Jednadvacetiletá Ruska nastoupila proti hráčce z první světové stovky poprvé a hned uspěla.

V prvním setu připravila Plíškovou o úvodní dva servisy, sama nepustila bývalou světovou jedničku k jedinému brejkbolu a za 28 minut vyhrála 6:2. Plíšková si vypracovala ve čtvrtém gamu druhé sady pět brejkbolů, žádný však nevyužila. Vzápětí přišla o podání, ale čistou hry při servisu soupeřky vyrovnala na 4:4. Potom však znovu neudržela své podání a Gasanovová následně při svém servisu proměnila třetí mečbol.

Se soupeřkou, která nefiguruje v první padesátce světového žebříčku, prohrála Plíšková poprvé od září 2019. Tehdy v Pekingu podlehla v prvním kole Lotyšce Jeleně Ostapenkové, které patřilo 73. místo.

Muchová ve čtvrtek vstoupila do sezony vítězstvím 6:4, 6:1 nad Dankou Koviničovou z Černé Hory. V pátek zvládla po boku Markéty Vondroušové i úvodní zápas v soutěži čtyřhry, v které rovněž pokračovat nebude. Dvouhra už je bez české účasti.

Tenisový turnaj žen v Abú Zabí (tvrdý povrch, dotace 565.530 dolarů):

Dvouhra - 2. kolo:

Kasatkinová (Rus.) - Muchová (12-ČR) bez boje,
Rybakinová (6-Kaz.) - Wang Si-jü (Čína) 6:4, 6:4,
Kosťuková (Ukr.) - Sie Šu-wej (Tchaj-wan) 6:3, 6:7 (4:7), 6:3.

Čtyřhra - 2. kolo:

Aojamaová, Šibaharaová (5-Jap.) - Muchová, Vodroušová (ČR) bez boje.

Vstoupit do diskuse
3

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud