28. září 2022 • 22:16

Krejčíková je v Tallinu ve čtvrtfinále, otočku s kanárem zvládla Muchová

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká tenistka Barbora Krejčíková v Tallinnu po obratu v prvním setu porazila 7:5 a 6:3 Martu Kosťukovou z Ukrajiny a postoupila do čtvrtfinále. V něm je také poprvé v sezoně Karolína Muchová, která ve druhém kole porazila Švýcarku Viktorii Golubicovou 4:6, 6:0, 6:2.



S turnajem se naopak rozloučila sedmnáctiletá Linda Nosková. Vítězka loňské juniorky na Roland Garros podlehla Beatriz Haddadové Maiaové 1:6, 5:7. Právě třetí nasazená Brazilka bude další soupeřkou Krejčíkové.

Loňská vítězka Roland Garros přitom do zápasu s Kosťukovou nevstoupila dobře a rychle prohrávala 0:3. Turnajová sedmička Krejčíková ale srovnala a ve druhém setu už potvrdila roli favoritky. Ve čtvrtfinále se letos představí počtvrté.

Šestadvacetiletá Muchová, jež letos kvůli zdravotním problémům zatím odehrála jen osm turnajů a na třech z nich skončila skrečí, prohrála úvodní set za 47 minut. Pak ale získala deset her v řadě a soupeřce nabídla šanci až za stavu 4:0 ve třetím setu. Golubicová snížila na 2:4, poslední dvě hry už ale opět patřily české tenistce.

Muchová se mezi osmičku nejlepších na okruhu WTA dostala poprvé od loňského Wimbledonu. Navíc dva zápasy za sebou vyhrála naposledy na letošním Roland Garros.

Semifinalistka červencového turnaje WTA v Praze Nosková prohrála s favoritkou úvodní sadu za 25 minut, ve druhé ale svedla se světovou patnáctkou vyrovnanou bitvu. Na ztrátu podání dokázala okamžitě zareagovat a měla i dva brejkboly na 5:3, nedokázala je ale využít a Brazilka v závěru zužitkovala své zkušenosti.

Tenisový turnaj žen v Tallinnu (tvrdý povrch, dotace 251 750 eur):

Dvouhra - 1. kolo:
Kanepiová (Est.) - Ostapenková (5-Lot.) 4:6, 6:4, 6:0,
Čang Šuaj (8-Čína) - Kužmová (SR) 7:6 (7:4), 7:6 (10:8).

2. kolo:
Krejčíková (7-ČR)
- Kosťuková (Ukr.) 7:5, 6:3,
Muchová (ČR) - Golubicová (Švýc.) 4:6, 6:0, 6:2,
Haddadová Maiaová (3-Braz.) - Nosková (ČR) 6:1, 7:5,
Bencicová (2-Švýc.) - Boulterová (Brit.) 6:4, 6:7 (2:7), 6:3.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud