16. září 2023 • 07:47

Jízda Krejčíkové pokračuje. Je ve finále dvouhry i čtyřhry v San Diegu

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Krejčího hlavička jako kulka za Stoppenova záda, 0:2!
Hradec Králové - Slavia: Zmrzlý předběhl Harazima a zvyšuje na 2:0 pro sešívané
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká tenistka Barbora Krejčíková si na turnaji v San Diegu zahraje o titul. V semifinále porazila 3:6, 7:5 a 6:2 Danielle Collinsovou. Její finálovou soupeřkou bude další Američanka Sofia Keninová.



Sedmadvacetiletá Krejčíková bude navíc v Kalifornii usilovat o titul také ve čtyřhře, ve které spolu s Kateřinou Siniakovou v semifinále vyřadily 6:4 a 7:5 japonsko-indonéskou dvojici Miju Katóová, Aldila Sutjiadiová.

Krejčíkové úvod zápasu s Collinsovou nevyšel. Čtvrtá nasazená hráčka prohrála první set a do druhého vstoupila ztraceným podáním. Servis si ale dokázala vzít zpět a dalším brejkem za stavu 6:5 si vynutila třetí sadu.

V ní už měla Krejčíková navrch a postoupila do jedenáctého finále ve dvouhře v kariéře. Vítězka French Open z roku 2021 dosud na okruhu WTA získala šest titulů, naposledy triumfovala letos v únoru v Dubaji.

„Mám radost, že jsem se dokázala vrátit do zápasu, většinu času jsem tahala za kratší konec,“ citoval Krejčíkovou web WTA. „Danielle hrála opravdu dobře, ale bojovala jsem o každý míč a nakonec jsem mohla slavit. Dneska rozhodla hlava,“ dodala.

Ve čtyřhře Krejčíková se Siniakovou potvrdily roli prvního nasazeného páru a na cestě do finále neztratily ani set. Česká dvojice si zahraje o patnáctý společný titul včetně sedmi grandslamových triumfů.

Ve finále Krejčíková se Siniakovou narazí na dvojici Collinsová, Coco Vandewegheová. Američanky si v semifinále poradily 7:5, 4:6 a 10:7 s turnajovýmio dvojkami Japonkou Šuko Aojamaovou a Číňankou Čao-süan Jang.

Tenisový turnaj žen v San Diegu (tvrdý povrch, dotace 780.637 dolarů):

Dvouhra - semifinále:
Krejčíková (4-ČR) - Collinsová (USA) 3:6, 7:5, 6:2,
Keninová - Navarrová (obě USA) 6:2, 5:7, 6:4.

Čtyřhra - semifinále:
Krejčíková, Siniaková (1-ČR) - Katóová, Sutjiadiová (Jap./Indon.) 6:4, 7:5.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud