22. června 2010 • 20:36

Kvitová: Moje rychlá hra na soupeřky platí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká tenistka Petra Kvitová, která poprvé v kariéře postoupila z prvního kola Wimbledonu, je spokojená se svou hrou a především servisem. Doufá, že jí pomůže i v dalším utkání proti třiadvacáté nasazené Číňance Čeng Ťie, semifinalistce turnaje z roku 2008. Kvitová dnes porazila za necelou hodinu Rumunku Soranu Cirsteaovou dvakrát 6:2.



"Hrála jsem docela slušně. Hlavně jsem dobře servírovala," uvedla.

Dvacetiletá hráčka je ve Wimbledonu potřetí, předešlé dva zápasy v prvním kole prohrála. Tentokrát uspěla i díky tomu, že dala pět es. "Určitě mám výhodu, že hraju levou rukou. Především servis levou rukou je hodně velká výhoda," řekla Kvitová, které hra na trávě celkem vyhovuje.

"Já si myslím, že moje rychlá hra na ty holky tady platí. Pohyb na trávě mi nevadí, spíš mi vadí antuka, kde se musí klouzat."V utkání s Cirsteaovou se snažila především udržet vlastní rytmus hry.

"Je to hráčka, která do toho pálí a buď jí to tam padá, nebo ne. Takže je potřeba si udržet svoje tempo, pořád se musíte koncentrovat," dodala.Po pařížském Roland Garros měla Kvitová problémy s kotníkem.



"V šatně na French Open jsem špatně došlápla a spadla celou vahou," uvedla tenistka, která pak několik dní nehrála. "Ale je to v pořádku, bylo to štěstí v neštěstí," dodala.

V příštím duelu ji čeká těžší soupeřka. Čeng Ťie již hrála ve Wimbledonu v semifinále. "Uvidíme, nic není prohrané předem," prohlásila Kvitová. Podle ní by na Číňanku měl platit především servis a return.

"Je malá, takže nemusí moc dobře servírovat, to bude moje výhoda. Ve výměnách budu muset vydržet tlak a být ta, co tlačí, aby mě nehnala ona," líčila svou taktiku.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud