26. listopadu 2013 • 14:58

Ostuda ministryně britského sportu! Neuhádla ani vítězku Wimbledonu

Autor: Alice Štefanisková
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
VŠECHNA VIDEA ZDE

To je průšvih! Britská ministryně sportu Helen Grantová by si potřebovala oprášit své sportovní znalosti. V rozhovoru pro televizní stanici ITV na akci v britském Kentu dostala od reportéra pět jednoduchých otázek, které se týkaly nejvýznamnějších událostí v britském sportu a odpovědět na ně by zvládlo snad i místní dítě.



Akademie žurnalistiky a nových médií Akademie žurnalistiky a nových médiíFoto RAS
První otázka se týkala tenisového Wimbledonu, který se konal na přelomu června a července letošního roku. „Která tenistka letos vyhrála Wimbledon?“ zeptal se reportér, odpověď byla překvapující. „Eeeh, eh, to nevím, ale nebyl to nikdo z našich,“ šokovala Grantová a pokračovala: „Ale já vím, že Andy Murray vyhrál. Bylo to fantastické vítězství a to je nejdůležitější.“

Otázka číslo dvě by pro britskou ministryni sportu měla být také jednoduchá. „Kdo je posledním vítězem FA Cupu?“  Grantová špitla na svou tiskovou mluvčí: „Pomoz mi!“ Ta bohužel mlčela, a proto z ní vypadlo „Manchester United, protože je to můj oblíbený tým.“

U třetí otázky „Kdo je kapitánem anglického ragbyového týmu?“  raději ani neodpověděla, a tak se reportér ptal dál.

Správné odpovědi v kvízu
1. Marion Bartoliová 
2. Wigan Athletic
3. Chris Robshaw
4. 1992
5. Jacqueline Freney

Ale ani u čtvrtě otázky Grantová nezazářila, i když si myslela, že tuhle odpověď zná. „Ve kterém roce opustil Maidstone United (druhou nejvyšší) fotbalovou ligu?“  „Minulý rok,“ odpověděla sebevědomě. Ani tady se ale bohužel netrefila. Bylo to už před více než dvaceti lety.

Už byl čas ukončit její trápení, a tak padla poslední otázka, která se týkala nedávných paralympijských her, které se konaly v Londýně. „Který z paralympioniků získal nejvíce medailí?“ Po chvilce přemýšlení odpověděla „Dave Weir,“ a bohužel ani to nebyla správná odpověď.

Takže skóre po pěti otázkách bylo 0/5, tedy naprostý debakl. Na ministryni sportu je to vážně špatné. Nejspíše by měla více sledovat sportovní dění v její zemi a takovýmto ostudným rozhovorům se obloukem vyhnout.

PROHLÉDNĚTE SI VIDEO SE VŠEMI OTÁZKAMI
 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud