25. března 2016 • 11:31

Ščasný se stal podruhé v řadě koučem měsíce, mezi hráči vládl Ďuriš

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejlepším hráčem první fotbalové ligy za měsíc březen se stal útočník Michal Ďuriš z Plzně, který s velkým náskokem porazil Ladislava Krejčího ze Sparty a Pavla Zavadila z Brna. Mezi trenéry těsně vyhrál hlasování fanoušků kouč Sparty Zdeněk Ščasný, který navázal na únorový triumf.



Stejně jako Ščasný získal i Ďuriš ocenění podruhé v sezoně, anketu vyhrál už v září. Slovenský reprezentant v březnu zaznamenal čtyři góly a obhájci titulu pomohl ke třem vítězstvím. S patnácti brankami nejlepší střelec soutěže od příznivců dostal 2465 hlasů, Krejčí 2098 a Zavadil 1263.

Mezi trenéry byl souboj mnohem těsnější. Ščasný v březnu dovedl Spartu k výhře nad Jabloncem, Olomoucí a Slavií, navíc postoupil přes Lazio Řím do čtvrtfinále Evropské ligy. V anketě dostal 2334 hlasů a druhého Karla Krejčího, jehož Plzeň na jaře stejně jako letenský celek nezaváhala, porazil o pouhých 36 hlasů. Třetí skončil Karel Jarolím z Mladé Boleslavi s 1154 hlasy.

"Že jsem vyhrál podruhé v řadě, svědčí o tom, že nám jarní část sezony zatím vychází. A to jak v české lize, tak v evropských pohárech," uvedl Ščasný v tiskové zprávě. "Jsem také rád, že jsme vyhráli derby, ale sezona bude teprve gradovat a my chceme být připraveni. Proto tato ocenění nepřeceňuji," dodal.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud