17. srpna 2016 • 10:12

Bod mrazu! Sparta nevzala Konatého do Dánska, čeká ho juniorka

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Svár mezi rebelujícím ofenzivním záložníkem Tiémokem Konatém a vedením pražské Sparty vyústil podle informací Sportu po včerejší schůzce v hráčovo přeřazení do juniorky. Obě strany se na Letné potkaly, aniž by vydaly prohlášení, ale rezultát je jednoznačný. Konatého návrat do prvního týmu nepřipadá v úvahu. Představitelé Sparty nemají ani jistotu, zda na trénink rezervy opravdu přijde. Steaua, kam si chtěl vynutit odchod, mezitím angažovala dva ofenzivní hráče.



Jedno je jisté. Tiémoko Konaté dnes neodletěl s týmem do Dánska, kde se zítra Sparta utká v prvním utkání play off Evropské ligy s tamním Sönderjyske. Jeho další budoucnost se bude řešit poté, co se výprava vrátí zpět do České republiky.

Na bod mrazu spadly vztahy mezi klubem a hráčem v závěru minulého týdne, kdy Sparta odmítla nabídku Steauy Bukurešť ve výši milionu eur (asi 27 milionů korun). Konaté po odchodu do Bukurešti toužil, proto na protest nepřišel na páteční trénink a logicky chyběl i v sobotním duelu na Bohemians. Vedení Sparty se s ním navíc nemohlo několik dní spojit.

Posun v kauze nastal až včera, kdy se oba tábory sešly na Letné. „Mohu potvrdit, že došlo ke schůzce mezi vedením klubu a zástupci hráče. Výstup z ní ovšem není,“ sdělil tiskový mluvčí Sparty Ondřej Kasík.

Podle informací deníku Sport dorazil Konaté na Letnou společně se svým agentem a právníky, schůzka trvala 45 minut. Zástupci afrického hráče požadovali uvolnění do Steauy či rozvázání smlouvy, která má platnost na další dva roky. To ovšem vedení Sparty rezolutně odmítlo. Konaté by měl ode dneška začít trénovat s juniorkou. Není ovšem jisté, zda se tak opravdu stane.

Takhle záložník Sparty Tiémoko Konaté opouštěl Letnou
Takhle záložník Sparty Tiémoko Konaté opouštěl Letnou

Samotní představitelé klubu jsou v očekávání, zda se 26letý rodák z Pobřeží slonoviny na dnešním tréninku objeví.

Zatímco se Konaté snažil vydupat si odchod ze Sparty, Steaua nelenila a na jeho pozici si pořídila hned dva nové hráče. Z Viitorulu přišel Florin Tanas, za kterého klub z Bukurešti zaplatil 1,8 milionu eur (asi 49 milionů korun). Další posilou na levé křídlo je pak Brazilec William, který přišel Steauu na 700 tisíc eur (asi 19 milionů korun). Třetí novou akvizicí pak je střední záložník Fernando Boldrin z Astry Giurgiu.

Steaua se tak podle všeho smířila s tím, že Konatého do svých služeb nezíská. Hráč ovšem nepřestává bojovat. Jednoznačné je, že si zabouchl dveře do prvního týmu Sparty. Další vývoj kauzy nastane po návratu týmu z Dánska.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud