Jan Vacek
18. srpna 2016 • 12:03

Užší i kratší. Sparta se kromě soupeře chystá i na nezvyklé hřiště

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z DÁNSKA | V téhle sezoně to nedokázaly Lubin či FC Kodaň, v té minulé pak Midtjylland. Uspět na hřišti Sönderjyske, to byl pro zmíněnou trojici kvalitních týmů neřešitelný rébus. Nyní se ho pokusí rozseknout Sparta (18:15 ONLINE na iSport.cz), která jde do úvodního duelu play off Evropské ligy. Vyrovnat se ovšem musí se specifikem stadionu Sydbank Park. Hřiště je totiž užší a opticky i kratší.



Člověka to praští do očí, jakmile vyjde z útrob útulného stánku Sydbank Park k hrací ploše. Na první pohled je hřiště viditelné užší, než třeba na Letné. A taky kratší. Podél postranních čar se tyčí modré tribuny, za oběma brankami jsou pouze betonové schody.

Kapacita činí 10 tisíc míst. Taková dánská Mladá Boleslav, chtělo by se říct. Právě tady se ve čtvrtek večer bude Sparta bít o záchranu sezony. Pouze postup přes Sönderjyske do základní skupiny Evropské ligy zajistí, aby mohla být v konečném účtování hodnocena pozitivně. Cokoli jiného by byl propadák, Pražané jdou do dvojzápasu s nálepkou suverénního favorita.

Překážkou však může být právě nezvykle malé hřiště. Domácí celek už na něm zapsal cenné skalpy. V úvodu sezony tu remizoval se silným polským Lubinem i Kodaní, loni tu pak otáčel proti Midtjyllandu z 0:2 na 3:2. „Určitě nás čeká kvalitní soupeř, ke kterému máme respekt,“ prohlásil Michal Kadlec .

Malé hřiště SönderjyskE znamená víc soubojů, ví Sparta
Video se připravuje ...

Sparťané dobře vědí, co je v Dánsku čeká. Zápas, který se bude točit kolem soubojů. Dlouhé auty do šestnáctky, klidně i z poloviny hřiště. Hráčům Sönderjyske to nečiní žádný problém, používají je jako jednu z hlavních zbraní, společně se standardními situacemi. Ty vzhledem k menšímu hřišti logicky nabývají na nebezpečnosti.

„Na jeden takový zápas se konkrétně určitě připravit nedá, snažím se mužstvo vést k tomu, abychom na tréninku byli agresivní. Nechceme riskovat zranění, ale musíme být důraznější, to nám v úvodu sezony chybělo. Jde o to, abychom vyhrávali souboje. Na nich to bude hodně stát,“ má jasno trenér Zdeněk Ščasný.

I proto zřejmě do utkání postaví bojovníka Martina Frýdka, ze sestavy by měl naopak vypadnout Daniel Holzer . Letenští ví, že tentokrát to nebude o kombinačním fotbale a technických dovednostech. Bude to pravá severská válka. Pokud v ní Sparta obstojí, dveře do Evropy se jí rozletí dokořán.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Sparta má v Dánsku i Karavajeva, v základu ale spíš nebude
Video se připravuje ...

Sparťan Vácha: Dánové? Nevím, jak se to čte. Jsou srovnatelní s Bohemkou
Video se připravuje ...

Víme, o co hrajeme. SönderjyskE nepodcením, ujišťuje Mazuch
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud