10. září 2016 • 17:18

Rosického efekt! Přitáhl na Spartu 14 tisíc diváků, na hřišti stihl šajtli

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Návrat Tomáše Rosického do Sparty se změnil na Letné ve velký fotbalový svátek. Fanoušci vítali velkou hvězdu po více jak patnáctiletém odloučení, které strávil na angažmá v Dortmundu a Arsenalu. Kromě dění na trávníku tak sledovali pozorně i pětatřicetiletého záložníka, který strávil zápas až do 72. minuty na lavičce. A pak to přišlo – obrovský řev. Dlouho očekávaný moment byl skutečností: číslo 10 vyběhlo na hřiště! Slavnostní náladu nakonec nezkazila ani remíza 2:2.



Tohle byl zápas o Rosickém, který šel do akce poprvé od svého zranění ze zápasu s Chorvatskem na červnovém EURO. Že jde o jednu z ikon sparťanské historie, bylo znát už při vyhlašování sestav. Ačkoliv začal reprezentační záložník utkání na lavičce, dočkal se největšího aplausu tribun.

Jakmile duel vypukl, ukázali domácí fanoušci, že na Rosického rozhodně nezapomněli. Sparťanský kotel krátce po výkopu rozbalil obrovský portrét 35letého hvězdného fotbalisty a pod ním visel nápis „Všechny cesty vedou domů.“

Sparta - Mladá Boleslav: Fanoušci Sparty přivítali Rosického pokřikem a obřím portrétem
Video se připravuje ...

Rosického jméno vyvolávali na ochozech znovu v 60. minutě. Fanoušci reagovali na dění u lavičky. Rozcvičovat se totiž vydal hráč, na kterého byli všichni zvědaví. Diváci okamžitě povstali a znovu přivítali Tomáše Rosického mohutným potleskem. Stalo se tak těsné poté, co boleslavský Jan Chramosta vyrovnal na 2:2.

Sparta - Mladá Boleslav: Rosický jen vstal z lavičky – a Letná bouří
Video se připravuje ...

V 72. minutě se sparťanští příznivci dočkali. Muž s číslem deset na zádech na trávníku vystřídal Lukáše Váchu a okamžitě se zapojil do kombinace se svými novými spoluhráči. Vítězství na domácí stranu však zvrátit nedokázal. Několikrát dokázal míč zatáhnout na polovinu soupeře, k boleslavské brance vyslal i jednu ze svých typických šajtlí.

Sparta - Mladá Boleslav: Rosický jde na plac, vystřídal Váchu
Video se připravuje ...

Sobota měla pro všechny sparťanské fanoušky ještě víc lákadel. Kromě Rosického návratu byla poprvé k vidění i rekordně drahá posila Václav Kadlec, před utkáním se rozloučil Marek Matějovský, který zamířil právě do Mladé Boleslavi.

Na Letnou jich dorazilo 14 091, což je druhá nejvyšší návštěva sezony. Tribuny byly zaplněné viditelně víc, než při kvalifikačním duelu se Severním Irskem (10 731) minulou neděli. Efekt Rosický jednoznačně zafungoval.

Sparta - Mladá Boleslav: Potlesk pro hvězdu - Rosický děkoval divákům
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Mladá Boleslav 2:2. Ani Kadlec s Rosickým nepomohli domácím k výhře
Video se připravuje ...

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud