29. listopadu 2016 • 11:30

Po kom touží Plzeň a Slavia? Boj o Sýkoru, ve hře Droppa i posily z ciziny

Autor: jp, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
  • Viktoria Plzeň a Slavia budou v zimě shánět nové hráče. Kdo může posílit elitní české kluby?Viktoria Plzeň a Slavia budou v zimě shánět nové hráče. Kdo může posílit elitní české kluby?FOTO: Koláž iSport.cz

    Souboj Viktorie Plzeň a Slavie, týmů z úplné špičky ligy, může mít na jaře pořádné grády. Dobrým předpokladem je fakt, že obě mužstva mají silné a docela široké kádry. Slavia ještě o kousek širší než Viktoria. Oba týmy ale v zimě hodlají své sestavy ještě občerstvit. Společný je zájem o libereckého univerzála Jana Sýkoru, v hlavách funkcionářů jsou i další jména. Deník Sport zmapoval, o koho by oba týmy mohly mít v zimní pauze zájem.

  • SLAVIA - Ondřej Čelůstka

    Obránce, 27 let, Antalyaspor (Turecko)

    Ondřej ČelůstkaFoto Michal Beránek (Sport)

    Pro Slavii by šlo o hodně těžké jednání. Čelůstka v Turecku pravidelně hraje, v této sezoně nevynechal ani minutu. Sedmadvacetiletý hráč, který ve Slavii působil naposledy v sezoně 2010/2011, se navíc  do Česka momentálně vracet nechce. 

  • SLAVIA - Lukáš Droppa

    Záložník, 27 let, Tomsk (Rusko)

    Záložník české reprezentace Lukáš Droppa v soubojiFoto Barbora Reichová (Sport)

    Chytil se v Rusku, pak v reprezentaci, zatím má jít o první oťukávání. Droppa prošel i Spartou, v prvním týmu ale nedostal šanci. Neskrývá touhu zůstat v zahraničí, nicméně na posledním srazu národního týmu mluvil o tom, že mu Tomsk dluží peníze.

  • SLAVIA - Zdeněk Ondrášek

    Útočník, 27 let, Wisla Krakow (Polsko)

    Zdeněk Ondrášek ukončil angažmá v NorskuFoto Profimedia.cz

    Typologicky podobný Škodovi, ve hře je i možnost, že budou ve Slavii oba. Vršovický klub o Ondráška stál už před rokem, kdy končil angažmá v norském Tromsö. Důrazný forvard se ale rozhodl setrvat v zahraničí a přijal nabídku z polské ligy.

  • SLAVIA - hráč ze zahraničí

    Slavia sonduje situaci v cizině, kde prý spíše najde odpovídající kvalitu.

  • PLZEŇ - Jan Sýkora

    Obránce/ záložník, 22 let, Liberec

    Jan Sýkora si užívá radost spolu s divákyFoto Michal Beránek (Sport)

    O mladého univerzála stojí kromě Viktorie i Slavia, možná také Sparta. Sýkora se v Liberci vyšvihl až do reprezentace, pod Ještědem má zcela zásadní roli. V Plzni by v budoucnu mohl nahradit Davida Limberského. Otázkou je, jak zareaguje Sparta, která na svého odchovance vlastní předkupní právo.

  • PLZEŇ - hráč ze zahraničí

    Mělo by jít o posilu s reprezentačními zkušenostmi.

  • PLZEŇ - Vukadin Vukadinovič

    Záložník, 25 let, Zlín

    Záložník Zlína Vukadin Vukadinovič při zápase s BrnemFoto ČTK

    Rychlý záložník prý uvažuje o českém občanství a reprezentaci, teď je v kurzu. Momentálně patří k tahounům Zlína, největšího překvapení podzimní ePojisteni.cz ligy. Na pravém kraji zálohy by mohl alternovat Milana Petrželu. Vukadinoviče ale mohou zlákat zahraniční nabídky, prý kolem něj krouží kluby z Německa i Nizozemska.   

  • PLZEŇ - Néstor Albiach

    Záložník, 24 let, Dukla

    V hlavičkovém souboji Nestor s BílkemFoto Pavel Mazáč (Sport)

    Viktoria potřebuje typ špílmachra, s Néstorem už jednání běží. Jde o variantu i na podhrotový post, který Plzeň po odchodu Daniela Koláře nemá úplně vyřešený. Stejně jako u Vukadinoviče může do hry vstoupit i zahraniční nabídka. O Néstora totiž podle informací Sportu stojí kluby ze dna bundesligy, druhé španělské ligy i turecké nejvyšší soutěže.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud