Jakub Konečný
22. května 2017 • 18:35

Sparta už má trenéra! Na vrchol ji má vrátit Ital Stramaccioni

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Letenský klub ukončil hledání nového trenéra. Petra Radu od příští sezony vystřídá Ital, který vedl Inter, Udinese a Panathinaikos. Spartu od léta převezme Andrea Stramaccioni! Vše je domluveno, podle informací deníku Sport zbývají jen formality, které by měl jedenačtyřicetiletý expert doladit v Praze v nejbližších dnech. Podle italského listu Gazzetta dello Sport se dohodl na dvouleté smlouvě s ročním platem 1,5 milionu eur (zhruba 40 milionů korun). 



Vedení letenského klubu má v posledních dnech pořádně nabitý program. Se Slavií se přetahuje o Jakuba Jugase, láká jeho zlínského spoluhráče Vukadina Vukadinoviče a pracuje i na přestupu Eldara Civiče ze Slovácka.

Kromě složitých jednáních o nových posilách vedlo vedení Pražanů v posledních týdnech paralelně také jednání o příchodu nového kouče. Tato otázka je však už vyřešena.

V neděli proběhla v Římě schůzka Andrey Stramaccioniho se sparťanskými šéfy Adamem Kotalíkem a Tomášem Požárem, která skončila pozitivním výsledkem.„Oficiální potvrzení jeho příchodu se dá očekávat každý den,“ sdělil deníku Sport dobře informovaný zdroj.

BLOG od šéfredaktora Sportu Lukáš Tomka k italskému trenérovi pro Spartu čtěte ZDE »

Italský kouč Andrea Stramaccioni by od léta měl převzít fotbalisty pražské Sparty
Italský kouč Andrea Stramaccioni by od léta měl převzít fotbalisty pražské Sparty

Vedle Stramaccioniho Sparta jednala i s jeho krajany Franceskem Guidolinem a Christianem Panuccim, jakož i s Němcem Robinem Duttem.

Jedenačtyřicetiletý Stramaccioni však byl od začátku hlavním favoritem, jehož příchod zdržovala pouze platná smlouva s Panathinaikosem Atény. Jelikož se však podle všeho povedlo tuto překážku odstranit, má cestu do Sparty volnou. Do Prahy by měl přiletět ještě tento týden a podepsat smlouvu na dva roky.

Letenský klub má za sebou turbulentní sezonu, během které se na jeho lavičce vyměnili čtyři hlavní trenéři. Zatím posledním je Petr Rada, který k týmu nastoupil po 20. kole, a přes veškerou snahu osmibodovou ztrátu na druhou Plzeň nestáhl. Jeho angažmá však bylo stejně bráno jako provizorní s tím, že od příští sezony se Sparty ujme nový kouč.

Více informací o angažmá Andrey Stramaccioniho ve Spartě najdete v úterním vydání deníku Sport

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud