6. ledna 2018 • 04:50

Janko o konci ve Spartě: Šlo o peníze, měli mě dát radši do výlohy

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Patří do trojice letních posil, pro které ve Spartě nezbylo po podzimu místo. Útočník Marc Janko neoslnil a musí si hledat nové angažmá. Nyní trénuje individuálně. Prozradil také, jak mu konec na Letné vysvětlili.



Čtyřiatřicetiletý Janko dorazil do Sparty z Basileje, uzavřel dvouletou smlouvu, ale v české nejvyšší soutěži stihl odehrát jen pět utkání a dal jedinou branku. Na začátku zimní přípravy se dozvěděl, že jeho mise na Letné je u konce. „Bylo nám jasně řečeno, že tento krok má co do činění s klubovými financemi,“ uvedl pro agenturu APA.

Nyní trénuje sám, aby se udržel v kondici. Má svůj vlastní fitness plán, na instagramový účet umístil ke svému prohlášení pro fanoušky video s běžícím boxerem Rockym Balboou ze slavného filmu. Kariéru tedy určitě nebalí. „Není to pro mě nic nového, zažil jsem to už v Turecku,“ připomněl své působení v Trabzonsporu, které pro něj skončilo také trpce, když skončil jako hráč sedící na tribuně.

Na rozdíl od této zkušenosti ocenil, že ve Spartě mu důvody, proč s ním nepočítají, otevřeně vysvětlili. „To bylo v pořádku a dalo se to přijmout. Jednu věc bych ale udělal jinak. Pokud chcete někoho prodat, dáte ho do výlohy a ne do sklepa,“ posteskl si. Věří, že brzy bude mít jasno o tom, kde bude v kariéře pokračovat. „Jsem otevřený čemukoliv,“ řekl.

Sportovní ředitel Sparty Ščasný: Chci poznat Stramaccioniho pohled na klub a pomoct ke zlepšení
Video se připravuje ...

Útočník Sparty Václav Kadlec v souboji s asistentem Radoslavem Kováčem
Útočník Sparty Václav Kadlec v souboji s asistentem Radoslavem Kováčem

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud