Jakub Konečný
Premium
8. února 2018 • 05:00

Rosický o nové roli: Nebylo příjemné říct bývalým spoluhráčům, že končí

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO ZE ŠPANĚLSKA | Jako by byl stále rozkročen mezi dvěma kluby. Arsenal, který ho v sobotu uvedl do svého prestižního klubu stovkařů, nicméně představuje krásnou minulost. Svou budoucnost spojuje Tomáš Rosický výlučně se Spartou, v níž od zimy funguje jako pravá ruka nového sportovního ředitele Zdeňka Ščasného. A v nové roli dělá vše pro to, aby ambiciózní tým na jaře co nejvíc napravil podzimní škody. „Zatím to vypadá tak, že směr, který jsem si vybral se Spartou, bude pro mě,“ pochvaluje si.



Na herní kemp Sparty na jihu Španělska přiletěl Tomáš Rosický až v neděli, den předtím byl totiž hlavním protagonistou přestávkového programu duelu Arsenal–Everton, v němž ho Gunners představili jako nového člena klubu hráčů s více než sto soutěžními starty v červenobílém dresu. „Jak to, že je tu taková zima?“ diví se na dohled Středozemnímu moři zachumlaný v péřovce a s kulichem na hlavě.

Arsenal vás o přestávce zápasu s Evertonem (5:1) uvedl do svého prestižního klubu 100. Bylo to fajn o to víc, že to vyšlo zrovna na takové utkání?
„Určitě to bylo celé povedené. Zápas byl skvělý a první poločas úžasný z pohledu, jaký fotbal Arsenal hrál (vedl 4:0). Plus k tomu poprvé představili dva nové hráče – Mchitarjana a Aubameyanga. Když jsem šel na hřiště o přestávce, bylo to nádherné. Celé to vyšlo skvěle.“

Nicméně stejně jako před rokem to vypadá, že Arsenal bude maximálně rád, když uhraje čtvrté místo. Má z tohoto pohledu trenér Arséne Wenger týmu stále co dát?
„Já pořád doufám, že jo. Už nejsem v kabině, v tréninkovém procesu dva roky, takže pro mě je těžké hodnotit to z pozice insidera, kterým jsem byl. Teď jsem už jen pozorovatel, i když samozřejmě informace od lidí z klubu mám. Pořád věřím, že pan Wenger má týmu co dát, i když to zase bude boj o čtvrté místo. Nicméně budou hrát i finále Ligového poháru, budou chtít vyhrát Evropskou ligu, to jsou váhy, podle kterých se bude hodnotit, zda sezona byla, či nebyla úspěšná. I transfery, které teď udělali, jsou vyloženě ambiciózní, klub chce zjevně vyhrávat. Zatím se jim to nedaří, ale já bych jim samozřejmě přál, aby něco vyhráli.“

Petr Čech stále marně čeká na svou 200. nulu v Premier League. Zvládne ji ještě během jara a bude jedničkou Arsenalu i v příští sezoně?


Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud