Pavel Janega
1. dubna 2018 • 11:20

Dřív se Sparty všichni báli. Teď je to pryč, mrzí Kadlece a Sáčka

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pamatujete, jak se říkávalo, že „každý tým už v Průhonicích prohrává 0:1“? Takový respekt měla Sparta. "A teď je to pryč," říkají její současní hráči. Soupeři se přestali bát. Přestože s letenským klubem prohrávají, věří dál, že s výsledkem něco udělají. A v poslední době fakt udělají. Jako v sobotu Teplice. Nezabalily to – a ještě pomýšlely na vítězství.



"V minulosti se soupeři Sparty báli. Teď mi přijde, že tomu tak není, a to je samozřejmě špatně," pronesl sparťanský záložník Michal Sáček po remíze 1:1 v Teplicích.

Kapitán Václav Kadlec naladil stejný tón: "Soupeři si na nás víc věří. V tom je to těžší. I když prohrávají, vědí, že není nic ztraceno. Dřív to bylo tak, že když jsme vedli, bylo hotovo. Vždycky jsme dokázali přidat druhý gól nebo si utkání pohlídat. Tohle už není."

Sparťané znovu netušili, co se stalo. Dobře rozehrané utkání na vítězství po páté v řadě promrhali ve druhé půli. Tichým hlasem mluvili o velkém zklamání, sotva jim šlo rozumět.

"Troufnu si říct, že první půle nebyla z naší strany úplně špatná. Ale zase jsme na ní nenavázali. Vedeme 1:0 a zbytečně zalezeme," nechápal Sáček. "Je to pořád dokola. Hrajeme dobře, a pak předvedeme tu naší klasiku. Je to frustrující. Hlavně, když člověk neví, co za tím vězí. Proč to tak je," přidal se Kadlec.

CELÝ SESTŘIH: Teplice - Sparta 1:1. Hosté už popáté za sebou nevyhráli
Video se připravuje ...

Odmítají, že by Spartě došly síly, a odkazují se na statistiky naběhaných kilometrů celkové i ve sprintu.

Co tedy ale způsobuje bídné druhé poločasy?

"Nevím," utrousil Kadlec. "Kdybychom to věděli, tak se to nestává," neznal odpověď ani Sáček. "Asi potřebujeme jeden zápas na to, abychom se chytli, a třeba naše sebevědomí pak půjde nahoru."

Dokud na to sparťané nepřijdou, výsledky se samy od sebe nezlepší. Zvlášť, když se jich už nikdo nebojí. Proto jsou momentálně až šestí a ostatní týmy v tabulce unikají – Liberec na šest bodů, Olomouc na pět a Jablonec na tři. "Je to na prd..." mrzí Kadlece.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud