11. ledna 2016 • 19:03

15 bodů a 15 doskoků? V Bělehradě hraju na 200%, přiznal Veselý

Autor: iSport.cz, ČBF
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
SESTŘIH: Florida - Boston 1:5. Zacha dvěma asistencemi přispěl ke kanonádě, Pastrňák nahrával jednou
VŠECHNA VIDEA ZDE

České hvězdy v Eurolize září. Tomáš Satoranský a Jan Veselý se předhánějí ve výkonech, kterými potvrzují nepostradatelnost pro svůj tým. Veselý se navíc zapsal do euroligové historie. Řádil v důvěrně známém prostředí bělehradské haly Pionir, kam tentokrát přijel v roli hostujícího borce. A Fenerbahce Istanbul může českému pivotovi děkovat, že v utkání s Crvenou Zvezdou bez větších problému splnil roli favorita, který pomýšlí na závěrečný turnaj Final 4.



Veselý v mači doprovázeném tradičně bouřlivou atmosférou dlouho předváděl svůj tradiční výkon, který ho řadí mezi nejdůležitější hráče družiny Željka Obradoviće. Po změně stran ale ještě přidal na obrátkách a měl hlavní zásluhu na tom, že lepšící se Zvezda nedokázala turecký celek zlomit.

„Pionir je moje srdeční záležitost. Odstartoval mojí kariéru a ještě jsme hráli proti Zvezdě, takže jsem to trochu bral i jako derby, které jsem proti nim zažíval za Partizan,“ přiznává s úsměvem Jan Veselý, že se v myšlenkách vrátil o pět let zpátky, kdy ve stejné hale oblékal dres úhlavního nepřítele pátečního soupeře.

Veselý je známý svou komunikací k publiku během zápasu, která ho hecuje k ještě lepším výkonům. Také tentokrát měl v hledišti řadu kamarádů z doby svého bělehradského působení. S nadsázkou přiznává, že jim nakonec moc radosti neudělal:

„Přišli se podívat skoro všichni moji známí, co v Bělehradě mám. V čele s přítelkyní, která s její sestrou byla možná jediná, co nefandí Zvezdě. Zbytek jsou její skalní fanoušci.“

Český reprezentant končil s úžasným zápisem – 15 bodů, 15 doskoků, 5 bloků a 3 asistence. Především oněch 15 doskoků stojí za povšimnutí. Veselý tak zaznamenal svůj druhý letošní double-double v nejprestižnější evropské soutěži, ale především deseti útočnými doskoky se zapsal na druhé místo historických tabulek Euroligy.

„Druhý den mi psal kámoš, že to byl druhý nejlepší výkon historie. Byl jsem celkem překvapený, že jich bylo tolik. Vůbec mě neodstavovali. Je to hezké, ale nic to pro mě neznamená. Hlavní je, že jsme z Bělehradu přivezli výhru,“ potvrdil Veselý, že mu víc než na jeho individuálním výkonu záleží na blahu týmu.

Výjimečný Veselého večer měl i další výjimečné vyústění. Nestává se často, aby jeden hráč měl hned dvě akce v přehledu Top 10 deseti nejatraktivnějších akcí z osmi odehraných zápasů aktuálního kola.

„Pionir má pro mě osobní kouzlo. Vždycky jsem tam hrál na 200%. To jsem chtěl i v pátek. Nad tím, jestli budu v Top 10 během utkání nepřemýšlím, ale po zápase v šatně říkám spoluhráčům, že minimálně dvě akce v Top 10 musím mít. A vyšlo to,“ směje se český reprezentant.

K úsměvu má konec konců důvod. Jeho Fenerbahce zvládl oba úvodní zápasy ve fázi Top 16 a nakročil tak k postupu do vyřazovacích bojů.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud