30. září 2016 • 21:15

Nejlepší vstup od roku 1975! Američané na Ryder Cupu vedou 4:0

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Američtí golfisté se ujali ve 41. ročníku Ryder Cupu, jenž se hraje v městě Chaska v Minnesotě, po foursomech vedení nad Evropou 4:0. Tým USA vyhrál všechny čtyři úvodní souboje poprvé od roku 1975.



Před prvním odpalem dne skandovali fanoušci, kteří zaplnili hřiště v Hazeltine National, jméno nedávno zesnulé legendy Arnolda Palmera.

Tón prvních duelů foursomů, při kterém hraje dvojice jen jedním míčkem a golfisté se střídají, udali Jordan Spieth a Patrick Reed. Jasně porazili Justina Rose a Henrika Stensona. Bezpečně vyhráli také Dustin Johnson s Mattem Kucharem a letošní vítěz PGA Championship Jimmy Walker se Zachem Johnsonem.

Dlouho se zdálo, že pro evropský bod kráčí Rory McIlroy a Andy Sullivan. Na čtrnáctce vedli o dvě jamky, ale Phil Mickelson a Rickie Fowler dokázali vývoj otočit a o jednu vyhrát. "Ukázali jsme srdce. Větší tlak jsem ale při Ryder Cupu necítil," řekl zkušený šestačtyřicetiletý Mickelson, který hraje už pojedenácté.

Američané vyhráli všechny čtyři úvodní souboje naposledy v roce 1975 v Laurel Valley. Doufají, že tím nakročili k vytoužené výhře v Ryder Cupu. "Je to dobrý začátek, ale čeká nás ještě hodně golfu," řekl americký kapitán Davis Love III.

Hráči už rozehráli páteční odpolední fourbally. Stejná kombinace se hraje v sobotu a v neděli tradiční duel USA s Evropy ukončí dvanáct dvouher.

Výběr USA prohrál na domácí půdě od vzniku soutěže v roce 1927 jen čtyřikrát. V posledních letech se ale daří Evropě, která zvítězila třikrát za sebou.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud