4. února 2016 • 21:30

Futsalisty čeká Ázerbajdžán. Největší síla? Brazilci, ví kouč Neumann

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dlouho očekávaný start EURO 2016 pro český futsalový tým nastal. V pátek od 21:00 se svěřenci trenéra Tomáše Neumanna postaví proti Ázerbájdžánu, který prohrál úvodní zápas ve skupině s Itálií. Proti Čechům si Ázerbájdžánci nemohou dovolit zaváhání. I český tým však myslí jen na výhru. To v předzápasovém rozhovoru potvrdil i sám trenér.



Naposledy hráli čeští futsalisté s Ázerbájdžánem na ME 2010 památný vítězný zápas o bronz, ale v základní skupině stejnému soupeři podlehli 1:6. Jak na tyto duely vzpomínáte?
"Vzpomínky jsou různé. Po prvním zápase to byla naštvanost a zmar, že jsme neodevzdali vše, co v nás bylo. Po druhém obrovská a nezapomenutelná euforie. Něco úžasného, co bych přál každému zažít."

Jak se podle vás změnil tým soupeře za těch šest let?
"Změnili se Brazilci a trenér. Brazilského Alesia vyměnil španělský trenér, který má v zásobě např. dva španělské tituly a tři ruské. Ten si samozřejmě přivedl nové hráče. Těžko spekulovat, který tým je silnější.

Kde je podle vás největší síla Ázerbájdžánu?
"Právě v brazilských hráčích, kteří neslezou ze hřiště. Všichni umí hrát individuálně a navíc jsou typologicky každý jiný. Mají to velmi dobře sestavené. To nic nemění na tom, že naším cílem je zvítězit, a za tím si půjdeme!"

Co musí český tým splnit, aby zápas zvládl?
"Jsou to čtyři věci, které všichni kluci už umí nazpaměť. Dodržení taktiky, obětavost, síla v osobních soubojích a odvaha. Když k tomu ještě přidáme efektivní zakončení, tak nemůžeme být neúspěšný." (smích)

Jak moc bude hrát roli, že bude soupeř rozehraný z prvního duelu, který prohrál s Itálií 0:3?
"Těžko spekulovat, jestli je někdo už rozehraný, nebo naopak unavený. Uvidí se až v pátek na hřišti."

A co český tým. Řešíte nějaké komplikace?
"Začínám mít z kluků dobrý pocit. Zase je začíná futsal „bavit“. Potom jdou i drobné bolístky stranou. V pátek nastoupíme jako tým, pro který je čest bojovat za naši zemi, a každý se budeme snažit hrát náš nejlepší futsal. Pak ať vyhraje ten lepší!"

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud