2. srpna 2016 • 18:40

Další tenisová hvězda vynechá olympiádu. Do Ria nepoletí Wawrinka

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Olympijský turnaj tenistů v Riu de Janeiro vynechá také čtvrtý hráč světového žebříčku Stan Wawrinka. Vítěz dvou grandslamů se tři dny před zahájením her omluvil kvůli zdravotním problémům. Z původní švýcarské tenisové výpravy tak zůstaly jen dvě ženy.



Tenisoví příznivci nejprve museli oželet start Rogera Federera , jenž má potíže s operovaným kolenem. Pak se omluvila Belinda Bencicová, dnes Wawrinka a naděje švýcarského tenisu tak budou zachraňovat Timea Bacsinszká a velezkušená deblistka Martina Hingisová .

Wawrinka, šampion loňského Roland Garros a předloňského Australian Open, měl bolesti na posledním turnaji Masters v Torontu a po vyšetření u lékařů v Ženevě se rozhodl cestu do Ria zrušit. Podle odborníků má přetížená záda a nějaký čas se musí vyvarovat jakýchkoli sportovních aktivit.

"Mrzí mě to, protože po Pekingu a Londýně jsem se těšil na svou třetí olympiádu. Bohužel to není možné," uvedl v prohlášení jednatřicetiletý tenista, který před osmi lety v Pekingu vybojoval s Federerem olympijské zlato ve čtyřhře.

Před Wawrinkou a Federerem se ze zdravotních důvodů omluvili také například Jiří Veselý nebo Francouz Richard Gasquet, kvůli obavám z viru zika do Brazílie nepojedou Tomáš Berdych , Kanaďan Milos Raonic či hvězdní američtí bratři Bob a Mike Bryanovi. Hrát nebudou ani Rakušan Dominic Thiem a Španěl Feliciano López.

Vše o LOH Rio de Janeiro 2016 čtěte zde >>

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud