7. srpna 2016 • 08:35

Olympijský trapas! Dlouhé hodinové fronty a na tribunách je prázdno

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tříkilometrové fronty a rozhořčení fanoušci. Těžkopádně se rozjížděla v Riu sobota, první soutěžní den olympiády. Bezpečnostní kontroly byly příliš pomalé a za branami se kupili fanoušci, kdežto sportoviště naopak zela prázdnotou. „Omlouváme se,“ uznali chybu organizátoři. Konec špatných zpráv, se začátkem sportování měla vytrysknout krása olympiády. Místo toho mnozí fanoušci skřípali vzteky zuby.



„Nechci tomu věřit. Je to absurdní, směšné,“ řekla agentuře Reuters osmadvacetiletá Natalia Carvalhová žijící v Riu. Koupila si vstupenky, aby viděla cvičit na kruzích Brazilce Arthura Zanettiho, do haly se však dostala až dávno po jeho sestavě. A nebyla sama. Tisíce dalších uvízly také u bran olympijského parku, kde je soustředěno velké množství sportovišť.

„Vždycky jsem říkala, že jediné, co chci z olympiády vidět, je Zanetti na kruzích. Je to ostuda, pořadatelé nemají dostatečný respekt k fanouškům,“ stěžovala si Carvalhová.

Stadion pro gymnastiku nebyl jediným, kde se sportovalo před téměř prázdnými tribunami. Jen pár stovek fanoušků dorazilo na Copacabanu, kde se hraje plážový volejbal. Ostatní čekali v pálícím slunci frontu na vstup dlouhou několik bloků. Podobná situace byla na házené či boxu.

Organizátoři uznali chybu a omluvili se. „Měli jsme problémy na některých bezpečnostních kontrolách v olympijském parku,“ řekl mluvčí Her Mario Andrada. „Musíme tuhle část olympiády zlepšit. Převeleli jsme další lidi ke kontrolám a během několika hodin bychom měli být v mnohem lepší kondici,“ dodal Andrada a zadoufal, že žádný fanoušek nepřišel o závody, na které si koupil lístek. Bylo to evidentně jen zbožné přání.

Organizátoři olympiády zdůvodnili zmatek nedostatečnou koordinací mezi několika bezpečnostními složkami včetně policie a najatými soukromými agenturami.

„Je to první olympijské dopoledne, měli jsme problémy s koordinací. Dlužíme veřejnosti vysvětlení a omluvu,“ uvedl mluvčí Andrada.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud