24. září 2016 • 20:19

Čeští volejbalisté slaví. S předstihem si zajistili účast na ME

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Volejbalisté postoupili s předstihem na mistrovství Evropy v roce 2017. Češi dnes v Jablonci nad Nisou porazili Rumunsko 3:1 po setech 25:22, 31:29, 21:25 a 25:21, před závěrečným utkáním mají jistotu výhry v kvalifikační skupině F a tedy přímého postupu na evropský šampionát.



Svěřenci španělského trenéra Miguela Falascy potvrdili roli favoritů skupiny a v pěti zápasech ztratili jen dva sety. Minulý týden porazili v rumunské Craiově domácí Rumuny a Estonce shodně 3:0 a Makedonii 3:1. Na domácí palubovce přehráli Makedonce 3:0, nyní Rumuny 3:1 a v neděli turnaj završí proti Estonsku.

Volejbalisty zpočátku svazovalo vědomí, že jim stačí k postupu na Evropu jeden set, a proti Rumunům se pomalu rozehrávali. Celou první sadu prohrávali, kouč proto zamíchal sestavou a povedlo se srovnat na 20:20. Koncovku pak domácí tým zvládl perfektně a smeč mladého Džavoronoka na 25:22 znamenala postup na Euro.

Hráči se zaplněné hale odvděčili za podporu vítězstvím a skvělými akcemi. Třeba Džavoronok olízl míčem při esu lajnu a univerzál Finger nekompromisně smečoval, čímž potvrdil roli nejvíce bodujícího českého hráče v kvalifikaci.

Ve zbylém průběhu utkání dal trenér šanci také hráčům z lavičky, do hry se dostali libero Pfeffer, smečař Zmrhal, univerzál Hadrava i blokař Sobotka.

Jubilejní třicátý evropský šampionát se uskuteční za rok v Polsku. Čtyři města pro skupiny budou teprve určeny, ale finále by se mělo hrát na fotbalovém stadionu ve Varšavě. Samostatný český tým na ME chyběl jen v roce 2007 v Rusku.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud