Ivo Pospíšil
2. března 2016 • 21:36

Soukalové nešel poslední trénink: Nedařilo se, snad to bude jiné

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
SESTŘIH: Florida - Boston 1:5. Zacha dvěma asistencemi přispěl ke kanonádě, Pastrňák nahrával jednou
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z NORSKA | Poslední trénink ji zrovna nenaplnil dobrou náladou. Vítr se na střelnici točil, na trati ji to nesedlo… věří ale, že to bylo jen výjimečné. „Nebudu z toho dělat žádné závěry,“ přiznala Gabriela Soukalová. Ve čtvrtek bude tradičně na druhém úseku ve smíšené štafetě, která bude obhajovat zlato. A pak už řada individuálních závodů, v nichž bude bojovat i o body do SP.



Přijela mezi novináře a nebyla v tom pohodovém rozpoložení, jak je u ní známé.

„Nevím. Běžecky ani střelecky se vůbec nedařilo, podmínky byly těžké, vítr se hodně točil. Po pravdě jsem tu z toho taková dezorientovaná. Ani ty podmínky na trati mi moc nevyhovovaly, tak doufám, že to ve čtvrtek bude lepší,“ přemítala rozpačitě.

Start MS se odpočítává na hodiny a ona má být v českém týmu za hlavní hvězdu. Za lídra SP a také oporu čtvrteční smíšené štafety, která bude obhajovat zlaté medaile.

Na druhou stranu se také říká: těžko na cvičišti, lehko na bojišti.

„Přesně tak, nebudu z toho dělat nějaké závěry. Jeden den se cítím skvěle, jako v úterý a další den je to o něco horší. Ale na závod se těším úplně stejně jako kdykoliv jindy,“ ujistila.

Máma Soukalové prožívá závody u počítače. Jak fandí své dceři?
Video se připravuje ...

Česká smíšenou štafetu i s ní na druhém úseku ovšem čeká změna, kdy tradičního finišmana Ondřeje Moravce , který stále není stoprocentně fit po dvou virózách, jež za poslední měsíc prodělal, nahradí Michal Krčmář .

Navíc Francouzi, Norové, Němci, Rusové či Italové nasadili takřka to nejsilnější, co mají.

„Na obhajobu tak zatím moc nemyslím. Tenhle šampionát je podle mě specifický tím, že se na něj dokáže připravit mnohem širší skupina závodníků, takže konkurence bude ještě mnohem větší než na světových pohárech. Tak uvidíme, adeptů na celé kovy je tu určitě spousta,“ přiznala Soukalová , a stejně tak hodnotila i své šance v individuálních závodech.

„Tlak je takový, jaký si ho člověk připustí. Zatím nepociťuji nic extra než v průběhu sezony, ale jestli ode mě někdo jiný něco očekává, tak já se nechám spíš překvapit. I když samozřejmě budu dělat všechno proto, abych tu měla co nejlepší výsledky, těch adeptů je tu opravdu spousta. Vloni se také čekalo, že Darja Domračevová bude na MS jezdit skvěle a nakonec nepřivezla ani jednu medaili,“ dodala proto obezřetně česká biatlonistka.

Více o MS v biatlonu čtěte ZDE »

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud