22. listopadu 2016 • 12:06

Maskotem krasobruslařů bude ostravský koník, jméno vyberou fanoušci

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mistrovství Evropy v krasobruslení, které se uskuteční od 25. do 29. ledna 2017 v Ostravě, má svého maskota. Je jím koník. Stejný, jakého při Zlaté tretře na památku coby symbol města dostal například Usain Bolt. Na bruslích se maskot poprvé představí už tuto neděli během jedné z přestávek extraligového duelu Vítkovic s Olomoucí (15.30).



„Zvažovali jsme dvě cesty,“ líčí prezident organizačního výboru Stanislav Židek. „Buď vybrat zcela originálního maskota, nebo zvolit postavičku či zvíře typické pro Ostravu. Vyhrála druhá varianta.“

Kostým vznikal v dílně výtvarníka Jaroslava Milfajta v Brně. Vyráběl se zhruba měsíc. A je pochopitelně uzpůsoben tak, aby maskot mohl bez problémů „pobíhat“ mezi fanoušky po Ostravar Areně, i bez problémů bruslit.

Jméno pro maskota koníka vyberou fanoušci
Video se připravuje ...

Zatím ovšem nemá jméno. Pořadatelé vyhlásili veřejnou soutěž. Do úterý 29. listopadu mohou na oficiální facebookový profil mistrovství Evropy (https://www.facebook.com/czechfigureskating) posílat své návrhy. Tři nejoriginálnější organizátoři odmění vstupenkami na zahajovací ceremoniál a první den šampionátu.

„Jméno může být typicky české, i mezinárodní,“ říká Petr Handl, generální sekretář šampionátu. „Ovšem vzhledem k tomu, že jde o mistrovství Evropy a bude tu jistě řada fanoušků ze zahraničí, možná by bylo lepší mezinárodní, aby se i jim dobře vyslovovalo. Ovšem necháváme to zcela na fanoušcích, fantazii se meze nekladou. Vítězné jméno oznámíme ve středu 30. listopadu.“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud