17. února 2015 • 14:22

Slavia si věří. Chceme evropské poháry, shodují se trenér i hráči

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po podzimu jsou osmí, v Edenu ale mají pro jarní část odvážnější cíle. Ve fotbalové Slavii věří, že jarní polovina sezony bude mnohem úspěšnější než v minulém roce. Trenér Miroslav Beránek i hráči nahlas mluví o tom, že by se rádi poprali o čtvrté, případně páté místo. Z těchto pozic se poté dá proniknout i do evropských pohárů. „Je to náš cíl,“ přiznal kapitán Martin Latka na úterní předsezonní tiskové konferenci.



Loňské jaro strávila Slavia v křeči. Pokus s nizozemským trenérem Pastoorem hrubě nevyšel, slavný klub se do posledního kola třásl o to, aby vůbec udržel první ligu. Rok poté pod vedením protřelého kouče Miroslava Beránka tým z Edenu nabral sebevědomí, cítí se silnější.

Má také mnohem odvážnější cíle. „Po podzimu jsme osmí, na páté místo ztrácíme dva body, byť si uvědomujeme, že od patnáctého máme odstup pěti bodů. Tohle tam samozřejmě vidíme. Ale budeme bojovat o páté místo, na tom jsme se shodli s hráči,“ prohlásil trenér Beránek čtyři dny před vstupem do jarní části ligy (Slavia začíná v sobotu v Liberci).

Stejné myšlenky mají i opory současného slávistického kádru. „Je to reálný cíl, který bychom mohli splnit. Bude záležet na tom, jak se nám povede začátek, abychom se neplácali hodně dole,“ upozornil kapitán Martin Latka . „Lákalo by to asi každého. Na druhou stranu máme krůček i k sestupovému pásmu, bylo by dobré, kdybychom se z toho co nejdřív dostali. Doufám, že i předváděná hra bude lepší než na podzim,“ dodal zkušený stoper.

Slavia si věří. Chceme evropské poháry, shodují se trenér i hráči
Video se připravuje ...

Zmrhal: Reprezentace by byla odměnou za práci v klubu
Video se připravuje ...

Klubové vedení ale nůž na krk trenérovi a hráčům nedává. „Žádný tlak na trenéra a hráče nevytváříme. Uvědomujeme si, že čtvrté a páté místo je blízko, ale nejsme daleko ani od sestupu. Chceme pokračovat v procesu stabilizace klubu, zlepšovat herní projev a dělat radost nám i fanouškům,“ uvedl sportovní ředitel Slavie Karol Kisel .   

Slávisté vstupují do jarního finiše s pozměněnou sestavou a velkým odhodláním. Klub chce především dávat prostor vlastním hráčům – trenér Beránek má v kádru momentálně jedenáct odchovanců. „Je to dobrý signál pro naši mládež, že mají šanci se do kádru prosadit. Je důležité, že naši zkušení kluci jako Martin Latka tyto hráče podrží,“ dodal Kisel.

Týmu věří i kapitán Latka. „Rád bych řekl, že jsme silnější, ale jsem obezřetnější. Všechno nám ukážou až zápasy a konfrontace se soupeři. Na podzim jsme měli de facto tři fáze. Jsem zvědavý, plný očekávání, těším se na to. Z přípravy mám dobrý pocit, doufám, že hned od začátku do toho šlápneme a budeme získávat body.“

Mezi nejvýraznější posily patří Simon Deli ze Sparty (na podzim hostoval v Příbrami) a mladík Krisztián Tamás, který je ve Slavii na hostování z AC Milán. „Rozšířili jsme kvalitu a šířku kádru, s tím jsme spokojení. Chtěli jsme levého obránce, to se provedlo, a středového hráče, kam přišel Simon Deli,“ hlásil spokojeně Beránek.

Slavia ale musí chytit začátek jara, který bude pro mladý celek nesmírně těžký. Po Liberci, který bojuje o záchranu, čekají tým doma Teplice, pak venku Plzeň a doma Boleslav. „Los je těžký. Ale kdo je dneska lehký soupeř? Nemůžeme si vybírat, s kým hrajeme. Naopak, mohla by to pro nás být výhoda,“ burcoval Latka.

Podívejte se do Edenu! Na vířivky pro slávisty i do skyboxu
Video se připravuje ...

Slavia vyrovnala na poslední chvíli, remízu trefil Milan Škoda
Slavia vyrovnala na poslední chvíli, remízu trefil Milan Škoda

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud