11. dubna 2015 • 20:38

Škoda SUPERB! Vyškolil Brabce, Holka i Štěcha a rozjásal Slavii

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Vyprodaná Letná ztichla hodně brzy. Sparťanské favority totiž pořádně zaskočil Milan Škoda. Nejlepší slávistický kanonýr ve čtvrté minutě pražského derby rozjásal hostující tým. Cestou do vápna si poradil s Jakubem Brabcem, Mario Holkem a následně překonal i Marka Štěcha. To byla ale paráda!



V pořadí 283. derby tentokrát mělo jasného favorita. Sparta, která na čele ligy nahání vedoucí Plzeň, na domácím hřišti požadovala jedině tři body. Letenské plány proti Slavii, odvěkému největšímu rivalovi, ale pořádně naboural samotný start utkání.

Už ve čtvrté minutě domácí obranu totálně zmrazil Milan Škoda . U postranní čáry si nejprve obhodil Jakuba Brabce, který se slávistického útočníka marně snažil zastavit skluzem. Škoda využil odkrytého prostoru, ve vápně se chytře zbavil i Mario Holka a dostal se do zakončení. Umístěnou střelou pod Štěcha dostal míč do sítě a Slavia vedla 1:0.

Sparta - Slavia: Gól Milana Škody na 0:1
Video se připravuje ...

"Na našich trávnících se taková fantastická akce jen tak nevidí," pochválil 29letého útočníka ve vysílání ČT fotbalový expert Martin Hyský. "Začala to velká chyba stopera Brabce, Holek se také nechal jednoduše obejít. Oba stopeři Sparty selhali, závěr byl trošku se štěstím. Nádherná akce, krásný gól," okomentoval první trefu utkání.

"Podobnou věc jsem udělal ve finále mistrovství Evropy 96, jen neskončila gólem. Byla to fantastická individuální akce Milana. Brabec do toho šel velice laxně, to asi rozhodlo," poznamenal ve studiu ČT Pavel Kuka.

Škoda vstřelil v probíhající sezoně už čtrnáctou branku a upevnil si pozici nejlepšího kanonýra Synot ligy. Dal jasně najevo, že by si rád vysloužil reprezentační pozvánku od Pavla Vrby , kterou mu při poslední příležitosti zhatilo zranění.

Milan Škoda dělal sparťanským obráncům největší problémy. V prvním poločase mohl udeřit ještě jednou. Po vyhraném souboji s Brabcem se mu odkryl prostor před vápnem a z velké dálky napřáhl. Nádhernou pumelici nakonec zastavilo až břevno.

"Milan dokazuje dlouhodobě, že je v české lize momentálně nejlepší útočník," pochválil ho v poločasovém rozhovoru pro Českou televizi slávistický kapitán  Martin Latka .

Slavii ale skvělý úvod nakonec body nepřinesl. Ve druhém poločase nejprve vyrovnal David Lafata, sparťanský tlak vyvrcholil v samotném závěru, kdy o výhře 2:1 rozhodl Jakub Brabec.

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Slavia 2:1
Video se připravuje ...

Sparta - Slavia: Břevno Milana Škody
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud