Jan Malý
5. května 2015 • 13:10

Zachránil Slavii, ale udrží ho? Na Škodu se ptají z Německa či Belgie

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeho výkony a střelecká potence logicky poutají pozornost jiných klubů. Útočník Milan Škoda obstaral téměř polovinu všech branek Slavie (35), se sedmnácti trefami se přetahuje se sparťanem Davidem Lafatou o korunu krále střelců tuzemské ligy a zájemci o něj se pomalu začínají rojit. Odchod stěžejního muže sestavy červenobílých se však momentálně nerýsuje.



Celá slávistická obec si v neděli vydechla, když z ní výhra 2:0 nad Českými Budějovicemi takřka definitivně sňala sestupové břímě. Brzy však v Edenu mohou řešit novou zapeklitost, a sice, jestli a jak budou odolávat zájemcům o Milana Škodu, kanonýra, který nejenže dvěma zásahy rozhodl mač s Budějovicemi, ale se sedmnácti góly v týmu jasně ční.

Slavia - České Budějovice: Gól Milana Škody na 2:0
Video se připravuje ...

„Svými výkony zájem vzbuzuje, ale na stole momentálně nic není. Kluby se spíš zatím ptají na to, na jak dlouho má ve Slavii smlouvu, kolik by za něj Slavia chtěla a kolik by musely nabídnout Milanovi. Spíš se zatím jedná o konzultace, že bychom vedli nějaká jednání, to ne,“ nastínil Sportu aktuální stav hráčský agent Jiří Stejskal, který oporu červenobílých zastupuje. Odkud zájem o Škodu přichází? „Z české ligy, Německa, Turecka a zaznamenal jsem také něco z Belgie,“ doplnil Stejskal.

Jeden fakt je jasný – Škoda v zimě ve Slavii prodloužil smlouvu až do 30. června 2017. Vzhledem k tomu, že je pro celek z Edenu zásadní figurou, za pakatel ho sešívaní nepustí. V devětadvaceti letech však už nepatří k nejperspektivnějším hráčům, navíc sám moc nerad mění působiště.

Škoda se nikam netlačí

„Měl jsem jasno, že chci prodloužit smlouvu ve Slavii, byla to má priorita. O ničem jiném jsem ani nepřemýšlel,“ komentoval Škoda v zimě podepsání nového kontraktu. To stále platí. Jeho zaujetí a touha dávat góly byly proti Budějovicím dobře viditelné.

„Teď se opravdu soustředil jen na to, aby pomohl Slavii k záchraně. Že by byl hlavou v zahraničí, to vůbec. Někteří hráči na mě tlačí, že chtějí do zahraničí, i když třeba dají jen dva ligové góly. Milan vůbec ne, zůstává v klidu. Až budu mít nějaké nabídky, dám mu je na stůl a on se sám rozhodne,“ popsal Stejskal uvažování slávistického střelce.

HIT KOLA: Rada, Hošek a Škoda stříleli góly na poslední chvíli
Video se připravuje ...

Pro pražský tým by byl jeho odchod velkou ranou. Slavia dala v letošním ligovém ročníku pětatřicet branek, z toho jich Škoda obstaral sedmnáct. Po zimním odchodu Bekima Balaje zůstali se Škodou ve slávistickém útoku Marek Červenka a Dame Diop, kteří momentálně nepředstavují dostatečnou náhradu v případě absence útočné jedničky.

„Každý v týmu má svou roli, někdo dělá víc špinavé práce, není tolik vidět. Milan práci celého mužstva zúročuje, jsem přesvědčen, že to takhle cítí taky. Není to náhoda, padá mu to tam i v tréninku. V uvozovkách hráčům říkám – dejte to vápna a jděte se radovat na půli, protože Milan to zařídí,“ charakterizoval slávistický trenér Miroslav Beránek přínos svého elitního forvarda.

„V prosinci prodloužil smlouvu, takže předpokládám, že ho udržíme, jestliže se chceme postupně zlepšovat. Pokud by Milan Škoda odešel, což se samozřejmě může stát, tak je pak cíle bez takového útočníka velice složité naplňovat,“ zamýšlel se pak Beránek nad jeho možnou ztrátou.

Slavia - České Budějovice: Gól Milana Škody 1:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud