16. května 2015 • 14:25

Ščasný Zemana do Sparty nechce. Láká ho Peltův Jablonec

Autor: jp, pod, kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
VŠECHNA VIDEA ZDE

Odchovanec Sparty Martin Zeman se konečně našel a patří k nejlepším hráčům v české lize. Bohužel pro letenský celek ne v jeho dresu, ale na hostování v Příbrami. Například ve srovnání s Ladislavem Krejčím má Zeman jednoznačně lepší statistiky. Návrat ovšem není na pořadu dne, Sparta o něj nemá zájem. Ten naopak podle zdrojů Sportu projevil Jablonec v čele s Miroslavem Peltou.



Statistiky se neschovají. Zvlášť tak dobré. Výborná forma tuplem ne. Záložník Martin Zeman, který hostuje druhou sezonu ze Sparty v Příbrami, padnul do oka šéfovi Jablonce Miroslavu Peltovi. Autor čtyř branek a deseti asistencí by se mohl stát jedním z nových členů dalšího dílu naplňování vysokých severočeských ambicí.

Podle zdrojů Sportu se o táborského rodáka zajímá severočeský klub tak, že pro šestadvacetiletého záložníka už je nachystaná i smlouva. Taková, která splňuje podmínky hráče. Zemanovi končí letos v červnu dlouholetý kontrakt na Spartě, tím pádem může už teď jednat a taky podepisovat, co chce.

Jablonec má navíc ulehčenou pozici. Sparta totiž o Zemanův návrat nestojí. „Dohodli jsme se, že o něj nebudeme usilovat, protože už tady byl a nějaká zkušenost se tady s ním už udělala. Dostal se do vynikající formy, hraje výborně, ale je to v Příbrami, kde je nepostradatelným hráčem, tady ta jeho pozice byla trošku jiná. A ta naše představa je taky jiná,“ přiznává trenér Sparty Zdeněk Ščasný.

To ostatně potvrzuje i člen sparťanského představenstva Jakub Otava. „Neuvažujeme o prodloužení smlouvy,“ tvrdí a zároveň kývá i na zájem Jablonce. „Ano, pan Pelta nás kvůli Zemanovi kontaktoval, o jeho zájmu víme.“ Letenští podle pravidel vyfasují za záložníka i po skončení jeho závazku tabulkové odstupné.

Do boje o Zemana se každopádně tlačí prý i další dva české kluby a rozmýšlejí se taky zahraniční zájemci. Pravděpodobně Němci, možná Rakušané. „Nechci teď říkat nic konkrétně, nicméně s některými kluby jednáme. Nebudeme ale na rozhodnutí chvátat, důležité je se správně rozhodnout,“ chová se diplomaticky fotbalistův manažer Orhan Dumanjič.

V nejbližších dnech se ale nic oficiálně nepohne. Příbram si chce svůj klíčový prvek sestavy uchovat, ale je pro ni téměř neřešitelné, aby z vlastních zdrojů aspoň z poloviny naplnila nároky levého křídla.

Z hlediska logistiky je každopádně Jablonec dobrou volbou. Zeman bydlí s manželkou a dvěma syny v Liberci, to je pár zastávek tramvají, když klekne auto. Severočeský celek navíc poslední dobou pumpuje kádr a nebojí se pustit korunu.

Zeman sám v nedávném rozhovoru pro Sport uvedl, že od Litavky neutíká. Nicméně platí výše zmíněné. Že jeho nadstandardní plat Příbram nezvládne. Ke Spartě se sám vůbec neupíná, láká ho zahraničí.

Ale svazový předseda a majitel Jablonce Miroslav Pelta v téhle naháněné zatím patří k favoritům.

RETGEN: Zemanova magie? Nejlepší kopací technika v lize
Video se připravuje ...

Příbram - Slavia: Břevno Martina Zemana
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud