22. dubna 2015 • 17:18

Zeman na Hrad! Je nejlepším křídlem v lize, předčí i Krejčího

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kdysi hvězda Sparty, dnes tahoun Příbrami. Trenér Pavel Tobiáš říká, že je fenomenální hráč. Že mockrát s takovým fotbalistou nepracoval. Při pohledu blíž na čísla Martina Zemana je vidět, jak důležitý pro ofenzivu Středočechů je. Prozatímní titul nejlepšího levého křídla v lize mu nespadl z nebe.



Kdekdo už ho naprosto zavrhl. Divokým mládím si  Martin Zeman  zabrzdil skvěle nastartovanou kariéru, prožil velký sešup. Na Letné, kde jako devatenáctiletý mladíček zaujal i zástupce Realu Madrid, nad šikovným levákem dávno zlomili hůl.

Šestadvacetiletý záložník ale kormidlo uvadající kariéry dokázal otočit. Po cestování nejrůznějšími kluby se konečně usadil. V Příbrami našel pro sebe ráj na zemi. Najednou se z něj stal tahou mužstva, pyšný otec, který si srovnal hlavu a přesně ví, co chce. Všem pochybovačům ukazuje, jak se v něm mýlili.

U Litavky si ho nemůžou vynachválit. S Romanem Bednářem, druhým "odloženým" sparťanem, vytvořil zabijácký tandem. V posledním ligovém zápase na Hradci vstřelil dvě branky a stal se hvězdou kola, prakticky každý zápas dominuje.

CELÝ SESTŘIH: Hradec Králové - Příbram 3:2
Video se připravuje ...

"Martin má teď životní formu. V reprezentaci teď kopou kluci z ligy, čemuž fandím, proto by Martin mohl dostat šanci. Ale rozumím tomu, že je rozběhnutá kvalifikace a není prostor na zkoušení," chválil ho nedávno příbramský trenér Pavel Tobiáš.

Jeho slova potvrzují skvělé statistiky, kterými se Zeman řadí k nejlepším hráčům soutěže. V přihrávkách je druhý za jabloneckým Kopicem (8), v tzv. Chance indexu, který určuje ofenzivní přínos hráče pro tým (zohledňuje přihrávky do gólové šance, předfinální přihrávky a přihrávky do pokutového území), je v lize na třetím místě.

"V mých očích je to pan fotbalista a fenomenální hráč. Potkal jsem se s mnoha fotbalisty, ale málokterý z nich měl schopnosti jako on. Je to jen o tom, aby se k tomuto způsobu hry dokázal přinutit," smekl poklonu Tobiáš.

Otázkou je, jak dlouho Zeman v Příbrami, kde mu po jaře skončí hostování, vydrží. V létě mu zároveň vyprší dlouhodobá smlouva na Spartě. Při současné formě technického hráče ale není vyloučené, že by na Letné mohli svému "zlobivému dítěti" dát ještě šanci a nabídnout mu nový kontrakt.

Ve srovnání s Ladislavem Krejčím , reprezentantem a momentální sparťanskou jedničkou na levou zálohu, totiž získává navrch. Vyslyší případné sparťanské vábení, zkusí jinou zahraniční štaci, nebo zůstane v Příbrami?

Srovnání Ladislava Krejčího s Martina Zemana Srovnání Ladislava Krejčího s Martina ZemanaFoto Sport

Porovnání Martina Zemana a Ladislava Krejčího
Jde o porovnání dvou hráčů, kteří jsou smluvně vázáni ve Spartě. Zatímco Zeman hostuje v Příbrami, Krejčí na Letné hraje v základu a patří i do základní jedenáctky reprezentace. Oba jsou ofenzivními levými záložníky, u obou se tedy dají sledovat stejné ukazatele, které reflektují jejich přínos pro tým směrem do útoku, jejich aktivitu. Jediný prvek, jež si lehce zabírá Krejčí, je průměr úspěšných útočných přihrávek. V ostatních suverénně dominuje Zeman, zejména přihrávky do pokutového území, klíčové přihrávky a driblinky (přecházení přes jednoho a více protihráčů) dokazují, že o 26letého hráče se daleko víc opírá ofenziva vlastního mužstva a je pro ni nepostradatelný.

Hradec Králové - Příbram: Penalta po ruce-neruce a gól na 1:2
Video se připravuje ...

Hradec Králové - Příbram: Gól Martina Zemana na 2:2
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud