8. srpna 2015 • 09:17

Insolvence? Slavii chtějí zničit a připravit o ligu, říká Trunda

Autor: pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kromě nepovedeného rozjezdu do nové sezony musí fotbalová Slavia řešit i další velmi závažný problém. Probíhající insolvenční řízení okomentoval jen pár hodin po porážce 0:1 v Brně na oficiálních stránkách klubu jeho ředitel David Trunda. Popisuje ho jako „organizovaný a delší dobu připravovaný útok. Čelíme promyšlenému postupu několika konkrétních osob, jak ovládnout a zničit Slavii.“



Zpráva o probíhajícím insolvenčním řízení se objevila poprvé na začátku června. Návrh na něj podala společnost z tichomořského souostroví Samoa a jeho příčinou jsou vleklé spory mezi majitelem klubu Alešem Řebíčkem a bývalým generálním ředitelem Zbyňkem Kusým. „Ještě nevíme, kdo přesně to řídí a jaký svůj osobní zájem sleduje“, tvrdí Trunda.

Slavia mezitím musela odkrýt veškeré své závazky, které dosahují 170 milionů korun (včetně 126 milionů stávajícího majitele Aleše Řebíčka) tento týden navíc Městský soud už požádal věřitele o zálohy spojené s možným působením insolvenčního správce, který by pak mohl řízení klubu převzít.

Trunda za tím vidí snahu dostat Slavii z nejvyšší soutěže. „Soupeři se podařilo vytvořit situaci, jak nás odzbrojit. Karty, které jsme museli odkrýt, využívá proti nám. Už jsme pochopili, že navrhujícímu věřiteli ze Samoy nejde zdaleka o peníze. Insolvence je jediný nástroj, jak může někdo Slavii připravit o účast v lize. A právě o to usilují v našem případě,“ používá silná slova.

Do budoucna chce klub podle něj předejít podobné situaci tím, že bude pečlivěji vybírat své obchodní partnery. „Zřejmě je v současné těžké době nutné více se zabývat osobními kvalitami lidí, kteří svoje služby klubům nabízejí,“ míní Trunda.

Nejbližší naději vkládá do jednání na insolvenčním soudu. „Jsme rádi za tuto příležitost. Věříme, že prvnínaše ozdravná opatření už budou v tu dobu účinná ke spokojenosti věřitelů, kteří mají vůči nám oprávněné pohledávky.“ Chystá se i podat trestní oznámení na osoby, které současnou situaci Slavie způsobily. „Pak už bych se konečně rád věnoval boji o nejvyšší příčky v našich soutěžích,“ uzavřel Trunda.

„Každá akce bude mít reakci. Jinými slovy, tyto útoky budeme řešit právní cestou," reagoval pro server Aktuálně.cz právní zástupce Online Services Jiří Holas.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud