11. září 2015 • 14:19

Trest pro Limberského! V Plzni už nebude kapitán, zaplatí skoro milion

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

David Limberský jako kapitán Plzně? To už neplatí. Vedení klubu potrestalo  zkušeného obránce kvůli autonehodě v opilosti nejen odebráním pásky, ale udělilo mu také vysokou pokutu. Podle zdrojů Sportu jde o 950 tisíc korun. Jakékoliv další porušení profesionální smlouvy by podle generálního manažera Adolfa Šádka mělo pro jeho působení v klubu fatální následky.



"Z pohledu klubu se jedná o naprosto nepřijatelné porušení profesionální smlouvy, pro které jednoduše není polehčující okolnost. David Limberský byl s okamžitou platností zbaven funkce kapitána týmu, udělená pokuta je pak mnohonásobkem dosavadních nejvyšších finančních trestů ve Viktorii Plzeň," uvedl v tiskovém prohlášení Šádek.

Limberský tři dny poté, co v neděli jedním gólem přispěl k výhře národního týmu v kvalifikačním duelu v Lotyšsku (2:1) a k postupu na evropský šampionát, usedl v opilosti za volant. V Praze na Smíchově v noci ze středy na čtvrtek naboural své luxusní auto a podle policistů se snažil od nehody utéct a vyhrožoval jim. Jednatřicetiletému hráči v krajním případě může hrozit až tříleté vězení.

Vedení Viktorie s hráčem incident dlouze řešilo. "Pro naše závěry nebyly, ani nebudou rozhodující informace z médií, v tuto chvíli jsme nebrali v potaz ani zprávy z dosavadního šetření policie. Naším jediným měřítkem je profesionalita a vystupování hráčů Viktorie Plzeň, kterým by měl jít David coby dosavadní kapitán příkladem," prohlásil Šádek.

Další prohřešek? Limberský může skončit

Naznačil, že případný další prohřešek by mohl znamenat konec Limberského ve Viktorii. "Jeho středeční jednání je jednoduše neakceptovatelným prohřeškem, který se u žádného hráče Viktorie Plzeň nebude opakovat. Davidovi bylo jasně sděleno, že jakékoliv další porušení profesionální smlouvy bude mít pro jeho další klubové působení fatální následky," dodal Šádek.

Limberský trest přijal. "Udělal jsem strašnou hloupost a dobře si uvědomuji, že pro moje chování neexistuje omluva. Přesto bych se omluvit chtěl - a to jak trenérům a spoluhráčům, vedení a partnerům klubu, fanouškům Viktorky i všem těm, kteří mi například v dresu národního týmu drží palce," prohlásil Limberský a dodal, že je připraven plně spolupracovat při vyšetřování případu.

Dnes dopoledne Limberský trénoval s týmem a bude připraven nastoupit do nedělního ligového duelu v Příbrami. Šádek věří, že se Limberský ze všeho poučí. "Dnešní rozhovor pro něj nebyl příjemný. V konečném důsledku je celá situace poučením i pro nás. Kdo není schopen pochopit, jaké povinnosti a nároky vyplývají ze statusu hráče Viktorie Plzeň, nemá v Doosan Areně co pohledávat," dodal Šádek s tím, že s nulovou tolerancí vůči disciplinárním prohřeškům byl dnes seznámen také zbytek týmu.

Nabourané luxusní vozidlo Bentley, které v opilosti řídil plzeňský obránce David Limberský
Nabourané luxusní vozidlo Bentley, které v opilosti řídil plzeňský obránce David Limberský

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud